27 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

"Det ringer nya lokala leverantörer varje dag"

I lördags var det höst i stad i Falköping. Det var kommunen och aktiv handel som stod för programmet som bland annat bestod av leksaksloppis, ponnyridning med Floby ryttare och shower med Art Dance, Falköpings Knights/FFIK basket hade också uppvisning och hade byggt en basketplan på stora torget.

Det som drog till sig absolut störst uppmärksamhet var Falköpings nyöppnade saluhall. Under hela sommaren har Malta Johanna marknad varit ett mycket välbesökt arrangemang. Många som nu saknar detta kommer bli positivt överraskade när de hittar i princip nästan allt på ett ställe under tak i Saluhallen.

Det är Ott Ilves som tidigare var ICA handlare som dragit igång saluhallen i det lilla huset mitt på torget. Hela affären är inredd som en klassisk lanthandel och här finns färska ägg från frigående höns, lokal ost från Gäsene, Påverås, och löparskogens gårdsmejeri. Charkvaror finns från Claessons, Lilla Spännefalla, Kullans lycka och Stellans korv för att bara nämna några leverantörer

– Det ringer nya lokala leverantörer varje dag säger Ott som naturligtvis är glad över den fina lokala responsen.

Hopp åter

Falköpings centrum har länge varit en död plats kantad med tomma lokaler. Uppmärksamheten och ruljansen vid arrangemang som Höst i stad kanske kan ge Falköpingsborna hoppet åter. Det råder sannerligen ingen brist på goda närodlade produkter eller viljan att saluföra dessa.

Det som drog till sig absolut störst uppmärksamhet var Falköpings nyöppnade saluhall. Under hela sommaren har Malta Johanna marknad varit ett mycket välbesökt arrangemang. Många som nu saknar detta kommer bli positivt överraskade när de hittar i princip nästan allt på ett ställe under tak i Saluhallen.

Det är Ott Ilves som tidigare var ICA handlare som dragit igång saluhallen i det lilla huset mitt på torget. Hela affären är inredd som en klassisk lanthandel och här finns färska ägg från frigående höns, lokal ost från Gäsene, Påverås, och löparskogens gårdsmejeri. Charkvaror finns från Claessons, Lilla Spännefalla, Kullans lycka och Stellans korv för att bara nämna några leverantörer

– Det ringer nya lokala leverantörer varje dag säger Ott som naturligtvis är glad över den fina lokala responsen.

Hopp åter

Falköpings centrum har länge varit en död plats kantad med tomma lokaler. Uppmärksamheten och ruljansen vid arrangemang som Höst i stad kanske kan ge Falköpingsborna hoppet åter. Det råder sannerligen ingen brist på goda närodlade produkter eller viljan att saluföra dessa.

  • Robert Löfgren