09 nov 2014 18:39

23 jan 2015 15:53

Premiärkväll för årets revy

FALKÖPING: Fortsättning följer för Teaterboven

Inför en så gott som fullsatt salong gick ridån under lördagen upp för Teaterbovens årliga revyn som denna höst fått namnet Fortsättning följer.

I klänningar med påfågelsmönster gjorde kvinnorna i årets uppsättning av revyn sjungandes entré på scenen. Strax fick de sällskap av männen och tillsammans värmde de upp publiken med sången Hela stan ska sjunga. Därefter drog det igång med sketcher i ett snabbt tempo som ramades in av sur vaktmästare och två fulla bröder som fungerade som transportsträcka mellan de olika numren.

Hatade och hånad

Den figur som fick mest applåder under kvällen var kanske en, för Falköpingborna, väldigt välkänd snigel. Skamset krypandes på marken gjorde Cittaslowsnigeln, i form av Anders Stenholm, entré och sjöng en tragisk ballad om att känna sig hatad, hånad och missförstådd.

–När hela stan rykte står på spel är det bara mitt fel, det är dags för mig att dra, sjöng han bland annat innan han reste sig och försökte ta av sig sitt snigelhus utan att lyckas.

­–Ge mig en ärlig chans och se om en dröm om en Cittaslowallians, vädjande han innan han lämnade scenen till ljudet av applåder och busvisslingar.

Rösträtt och massa val

Som vanligt var det inte bara lokala händelser som avhandlades under kvällen. Även Sveriges förmåga att försvara sig mot det stora landet i öst fick sig en känga. När ryska soldater rör sig kring den svenska gränsen och möter det svenska försvaret blir de först hotade med att Sverige kommer skicka sitt plan på dem.

–Har ni bara ett plan? skrattar ryssarna hånfult.

Till tonerna av en omskriven version av Aviciis Hey brother tar det svenska försvaret då till en annan strategi.

–Hey ryssar, vi har inget ni vill ha, vi har rösträtt, bögar och massa val, löd sången som avslutades med dans i regnbågsshorts.

Revyn spelas under elva föreställningar den närmaste månaden.

I klänningar med påfågelsmönster gjorde kvinnorna i årets uppsättning av revyn sjungandes entré på scenen. Strax fick de sällskap av männen och tillsammans värmde de upp publiken med sången Hela stan ska sjunga. Därefter drog det igång med sketcher i ett snabbt tempo som ramades in av sur vaktmästare och två fulla bröder som fungerade som transportsträcka mellan de olika numren.

Hatade och hånad

Den figur som fick mest applåder under kvällen var kanske en, för Falköpingborna, väldigt välkänd snigel. Skamset krypandes på marken gjorde Cittaslowsnigeln, i form av Anders Stenholm, entré och sjöng en tragisk ballad om att känna sig hatad, hånad och missförstådd.

–När hela stan rykte står på spel är det bara mitt fel, det är dags för mig att dra, sjöng han bland annat innan han reste sig och försökte ta av sig sitt snigelhus utan att lyckas.

­–Ge mig en ärlig chans och se om en dröm om en Cittaslowallians, vädjande han innan han lämnade scenen till ljudet av applåder och busvisslingar.

Rösträtt och massa val

Som vanligt var det inte bara lokala händelser som avhandlades under kvällen. Även Sveriges förmåga att försvara sig mot det stora landet i öst fick sig en känga. När ryska soldater rör sig kring den svenska gränsen och möter det svenska försvaret blir de först hotade med att Sverige kommer skicka sitt plan på dem.

–Har ni bara ett plan? skrattar ryssarna hånfult.

Till tonerna av en omskriven version av Aviciis Hey brother tar det svenska försvaret då till en annan strategi.

–Hey ryssar, vi har inget ni vill ha, vi har rösträtt, bögar och massa val, löd sången som avslutades med dans i regnbågsshorts.

Revyn spelas under elva föreställningar den närmaste månaden.

  • Anna Leijon