12 nov 2014 21:09

23 jan 2015 15:53

Pizza och kultursnack på ungdomsgården

Pizza och politik stod på schemat när politiker och tjänstemän inom kultur och fritid under onsdagskvällen bjöd in sig själva till fritidsgården i Gudhem.

Varje tisdags- och onsdagskväll så håller Gudhemsskolan öppet och lokalerna fungerar som fritidsgård åt ungdomar från Gudhem, Torbjörntorp och Broddetorp. Ett 60-tal ungdomar fanns på plats när det bjöds på pizza under onsdagskvällen. Pizzan bjöd kultur- och fritidsnämnden på.

– Vi har tittat lite på hur andra kommuner har gjort och vi kom fram till att detta kunde vara ett bra sätt att skapa dialog med ungdomarna, berättar Karola Svensson (C) som är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Större inflytande

På plats fanns politikerna Karola Svensson C), Kent Mossby (M), Mattias Lindgren (MP), Daniel Sigfridsson (KD) och Pal Seidler (S). Även David Strenge, Stefan Andersson och Lena Moritz från Kultur- och fritidsförvaltningen var på plats.

– Vi gör det här för att ni måste få större inflytande över vad som händer inom kultur och fritid, sa Lena Moritz till ungdomarna.

Ramp och idrottshall

Runt tio stora pizzor bullades upp och vid borden slog sig representanterna ner för att lyssna på ungdomarnas tankar och funderingar kring vad som kan göras bättre från för att ungdomar ska få ett rikare kulturliv.

– Skolmaten skulle kunna vara bättre, sa någon.

– Ni kan bygga en skateboard ramp här i Gudhem, sa någon annan.

– Bygg en större idrottshall, sa en tredje.

Representanterna besöker även Kinnarps fritidsgård och Ungdomens Hus i Falköping.

Varje tisdags- och onsdagskväll så håller Gudhemsskolan öppet och lokalerna fungerar som fritidsgård åt ungdomar från Gudhem, Torbjörntorp och Broddetorp. Ett 60-tal ungdomar fanns på plats när det bjöds på pizza under onsdagskvällen. Pizzan bjöd kultur- och fritidsnämnden på.

– Vi har tittat lite på hur andra kommuner har gjort och vi kom fram till att detta kunde vara ett bra sätt att skapa dialog med ungdomarna, berättar Karola Svensson (C) som är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Större inflytande

På plats fanns politikerna Karola Svensson C), Kent Mossby (M), Mattias Lindgren (MP), Daniel Sigfridsson (KD) och Pal Seidler (S). Även David Strenge, Stefan Andersson och Lena Moritz från Kultur- och fritidsförvaltningen var på plats.

– Vi gör det här för att ni måste få större inflytande över vad som händer inom kultur och fritid, sa Lena Moritz till ungdomarna.

Ramp och idrottshall

Runt tio stora pizzor bullades upp och vid borden slog sig representanterna ner för att lyssna på ungdomarnas tankar och funderingar kring vad som kan göras bättre från för att ungdomar ska få ett rikare kulturliv.

– Skolmaten skulle kunna vara bättre, sa någon.

– Ni kan bygga en skateboard ramp här i Gudhem, sa någon annan.

– Bygg en större idrottshall, sa en tredje.

Representanterna besöker även Kinnarps fritidsgård och Ungdomens Hus i Falköping.

  • Anna Leijon