17 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

Ållebergare marknadsförde sina utbildningar

Många framtida gymnasieelever fick insyn i Ållebergsgymnasiets utbildningar när skolan höll öppet hus.

Ållebergsgymnasiet har fjorton program med flera inriktningar, och i vår är det dags för Falköpings niondeklassare att välja vilka av dem de vill gå. När gymnasiet höll öppet hus under lördagen runt lunchtid dök många av dessa upp. I entréhallen presenterades alla program av representanter.

Från den välfyllda entréhallen kunde man sedan ta sig vidare till respektive programs utställningar i andra delar av byggnaden.

Alla hade de egna sätt att locka fram de framtida gymnasisternas intresse. Estetprogrammets elever spelade musik varje halvtimme. De praktiska programmen hade ställt ut föremål som relaterade till utbildningen.

På övervåningen sålde elever med UF-företag sina produkter. Några av dem var Hannes Kraft, Arvid Eriksson, David Persson, Elin Svantesson och Elin Bengtsson. De läser företagsprofilen och arbetade under dagen med sina UF-företag.

Gymnasiets representanter, elever och lärare, var nöjda med lördagens arrangemang och positiva över det stora antalet besökare.

Ållebergsgymnasiet har fjorton program med flera inriktningar, och i vår är det dags för Falköpings niondeklassare att välja vilka av dem de vill gå. När gymnasiet höll öppet hus under lördagen runt lunchtid dök många av dessa upp. I entréhallen presenterades alla program av representanter.

Från den välfyllda entréhallen kunde man sedan ta sig vidare till respektive programs utställningar i andra delar av byggnaden.

Alla hade de egna sätt att locka fram de framtida gymnasisternas intresse. Estetprogrammets elever spelade musik varje halvtimme. De praktiska programmen hade ställt ut föremål som relaterade till utbildningen.

På övervåningen sålde elever med UF-företag sina produkter. Några av dem var Hannes Kraft, Arvid Eriksson, David Persson, Elin Svantesson och Elin Bengtsson. De läser företagsprofilen och arbetade under dagen med sina UF-företag.

Gymnasiets representanter, elever och lärare, var nöjda med lördagens arrangemang och positiva över det stora antalet besökare.

  • Jesper Sydhagen