17 nov 2014 13:03

23 jan 2015 15:54

"Från svensktoppen till Bellman"

Lennart Palm gästade Ållebergs kyrkokör

Ållebergs kyrkokör framförde musiken till ett uppskattat musikkryss på lördagen. Lennart Palm gästade Falköping denna dag för att leda det hela.

På lördag eftermiddag ägde ett musikkryss rum i Svenska kyrkans församlingshem. Publiken fick gissa på låtar och fylla i dem i ett korsord. Ållebergs kyrkokör stod på scen och framförde låtarna. Kören har fyrtio medlemmar med ett stort åldersspann –de är allt mellan tjugo och nittio år. Till övervägande del består de av kvinnor och tillhör Falköpings pastorat. Dirigerade gjorde deras rutinerade körledare Ted Rosvall.

Kryssledare för dagen var frilansmusikern Lennart Palm, kanske mest känd som arrangör av den instrumentala musiken i Melodikryssen. Han är själv från trakten och har exempelvis gjort musiken till Mats Ljungs revyer i Skara.

– Det är kul att åka runt och jobba med körer, säger Palm. Vi har en bra kör här i Falköping.

Listan med låtar var mångsidig och riktad till en bred publik.

– Det är allt från svensktoppslåtar till Carl Michael Bellman. Det ska vara låtar som många kan, säger han.

Under krysset Palm spelade orgel samt bjöd på anekdoter mellan låtarna. För de lyckliga vinnarna i publiken fanns ett antal priser i potten.

På lördag eftermiddag ägde ett musikkryss rum i Svenska kyrkans församlingshem. Publiken fick gissa på låtar och fylla i dem i ett korsord. Ållebergs kyrkokör stod på scen och framförde låtarna. Kören har fyrtio medlemmar med ett stort åldersspann –de är allt mellan tjugo och nittio år. Till övervägande del består de av kvinnor och tillhör Falköpings pastorat. Dirigerade gjorde deras rutinerade körledare Ted Rosvall.

Kryssledare för dagen var frilansmusikern Lennart Palm, kanske mest känd som arrangör av den instrumentala musiken i Melodikryssen. Han är själv från trakten och har exempelvis gjort musiken till Mats Ljungs revyer i Skara.

– Det är kul att åka runt och jobba med körer, säger Palm. Vi har en bra kör här i Falköping.

Listan med låtar var mångsidig och riktad till en bred publik.

– Det är allt från svensktoppslåtar till Carl Michael Bellman. Det ska vara låtar som många kan, säger han.

Under krysset Palm spelade orgel samt bjöd på anekdoter mellan låtarna. För de lyckliga vinnarna i publiken fanns ett antal priser i potten.

  • Jesper Sydhagen