20 nov 2014 22:00

23 jan 2015 15:54

Äventyrlig handling om båtar

Musikskolan arrangerade en musikal där deras yngre elever fick visa prov på sina talanger. Flera föreställningar med en äventyrlig handling om båtar ägde rum.

Barnen i Musikskolan har i veckan fått framföra en musikal som de repeterat in på onsdagar. Entusiasmen var stor inför de sex föreställningarna. Under onsdagen och torsdagen har de vid fyra tillfällen spelat och sjungit för andra skolbarn. Slutligen gjorde de detsamma för föräldrar och anhöriga på torsdagskvällen vid två separata framföranden. Låtbåten, en musikal med sjötema, har några år på nacken och är skriven av Kerstin Bodin Eriksson. I Falköping har den tidigare uppförts 2008.

– Den handlar om skoltrötta barn som ger sig ut på ett äventyr, säger musikskolechefen Helén Olausson.

Scenen var belamrad av barn och instrument. Deras antal uppgick till över åttio stycken. De äldre har övat in diverse instrument och i kören stod de allra yngsta, från förskolebarn till andraklassare. Alla är de sjuor och neråt. Med så många medlemmar i ensemblen fylldes talangkvoten med råge.

– Det är kul att lärarna inte behöver spela. Barnen är självgående. Det är jättehäftigt, säger Olausson.

Under de slutliga torsdagsföreställningar hade flera anhöriga hittat till Musikskolans konsertsal och barnen gjorde en inlevelsefull avrundning av Låtbåten.

Barnen i Musikskolan har i veckan fått framföra en musikal som de repeterat in på onsdagar. Entusiasmen var stor inför de sex föreställningarna. Under onsdagen och torsdagen har de vid fyra tillfällen spelat och sjungit för andra skolbarn. Slutligen gjorde de detsamma för föräldrar och anhöriga på torsdagskvällen vid två separata framföranden. Låtbåten, en musikal med sjötema, har några år på nacken och är skriven av Kerstin Bodin Eriksson. I Falköping har den tidigare uppförts 2008.

– Den handlar om skoltrötta barn som ger sig ut på ett äventyr, säger musikskolechefen Helén Olausson.

Scenen var belamrad av barn och instrument. Deras antal uppgick till över åttio stycken. De äldre har övat in diverse instrument och i kören stod de allra yngsta, från förskolebarn till andraklassare. Alla är de sjuor och neråt. Med så många medlemmar i ensemblen fylldes talangkvoten med råge.

– Det är kul att lärarna inte behöver spela. Barnen är självgående. Det är jättehäftigt, säger Olausson.

Under de slutliga torsdagsföreställningar hade flera anhöriga hittat till Musikskolans konsertsal och barnen gjorde en inlevelsefull avrundning av Låtbåten.

  • Jesper Sydhagen

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.