24 nov 2014 12:54

23 jan 2015 15:54

Falköpings webb på silverplats

Söker svar på 300 frågor

Tvåa i Skaraborg och 29:a i landet. Det blev Falköpings facit när kommunernas webbplatser betygsattes.

Sveriges kommuner och landsting, SKL, låter varje år ett team studenter granska kommunernas webbplatser genom att försöka hitta svar på 300 olika frågor inom elva områden. Webbplatserna får därefter poäng beroende på hur snabbt det går att hitta svaren.

Bäst i landet 2014 är Uddevalla med 94 procent. Falköping får 87 procent och hamnar på 24:e plats av 290 kommuner.

I Skaraborg är Falköping tvåa efter Lidköping som får 90 procent.

– Vi ser över hur vi kan förbättra webbplatsen ytterligare. Det ska vara lätt att hitta på kommunens webb och målet är givetvis 100 procent, säger Vicki Maier, kommunikatör på Falköpings kommun i ett pressmeddelande.

Sveriges kommuner och landsting, SKL, låter varje år ett team studenter granska kommunernas webbplatser genom att försöka hitta svar på 300 olika frågor inom elva områden. Webbplatserna får därefter poäng beroende på hur snabbt det går att hitta svaren.

Bäst i landet 2014 är Uddevalla med 94 procent. Falköping får 87 procent och hamnar på 24:e plats av 290 kommuner.

I Skaraborg är Falköping tvåa efter Lidköping som får 90 procent.

– Vi ser över hur vi kan förbättra webbplatsen ytterligare. Det ska vara lätt att hitta på kommunens webb och målet är givetvis 100 procent, säger Vicki Maier, kommunikatör på Falköpings kommun i ett pressmeddelande.

  • Lars Berthilsson