24 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

Över 2000 besökare i Skogatorp

I helgen fanns det mycket att välja på när det gäller julmarknader för dem som hade vägarna förbi Gudhem. Det var julmys och loppis på Gudhems hjärta.

Cafét ligger i Kungsgården som har anor från 1100 talet. Den ligger alldeles i närheten av Gudhems kloster. I stugorna runtomkring gården håller nio olika hantverkare till som visade upp sina produkter. Det fanns allt från tovade troll till drivvedskonst att titta på.

Öppet hela helgen

Under hela helgen var det öppet och det kom ett femhundratal besökare. Man har även öppnat en antik- och inrednings avdelning uppe i Kungsgårdens huvudbyggnad. Här finns även ett vandrarhem som har öppet året om.

Ponnyridning för barnen

Vid Skogatorp på andra sidan samhället hölls Violens julmarknad för andra året i rad. Här fanns det också hantverkare på plats liksom möjlighet till ponnyridning för barnen men även mycket närodlad mat, servering och kläder från Bernhards koffert.

Över 2000 besökare

De olika verksamheterna hade letat sig in av de små mysiga stugorna som ligger runt gården men det fanns även traditionella marknadsstånd. Det var riktigt fin julstämning med granris, eldkorgar och mycket folk. Många letade sig till Skogatorp under fredagen och lördagen.

– Det är andra året vi har Violens julmarknad i Skogatorp och i helgen har det kommer över 2000 personer, säger Annika Gustavsson som var en av de nöjda utställarna i Gudhem i helgen.

Cafét ligger i Kungsgården som har anor från 1100 talet. Den ligger alldeles i närheten av Gudhems kloster. I stugorna runtomkring gården håller nio olika hantverkare till som visade upp sina produkter. Det fanns allt från tovade troll till drivvedskonst att titta på.

Öppet hela helgen

Under hela helgen var det öppet och det kom ett femhundratal besökare. Man har även öppnat en antik- och inrednings avdelning uppe i Kungsgårdens huvudbyggnad. Här finns även ett vandrarhem som har öppet året om.

Ponnyridning för barnen

Vid Skogatorp på andra sidan samhället hölls Violens julmarknad för andra året i rad. Här fanns det också hantverkare på plats liksom möjlighet till ponnyridning för barnen men även mycket närodlad mat, servering och kläder från Bernhards koffert.

Över 2000 besökare

De olika verksamheterna hade letat sig in av de små mysiga stugorna som ligger runt gården men det fanns även traditionella marknadsstånd. Det var riktigt fin julstämning med granris, eldkorgar och mycket folk. Många letade sig till Skogatorp under fredagen och lördagen.

– Det är andra året vi har Violens julmarknad i Skogatorp och i helgen har det kommer över 2000 personer, säger Annika Gustavsson som var en av de nöjda utställarna i Gudhem i helgen.

  • Robert Löfgren