28 nov 2014 10:20

23 jan 2015 15:54

Hotade med pistol och kniv – åtalas

Både butikspersonal och kunder hotades med pistol och kniv när de två unga männen rånade Pressbyrån i Falköping i oktober. Nu åtalas de två.

Den anställde i butiken vid järnvägsstationen i Falköping beordrades under rånet, enligt uppgifter i åtalet, att göra som han blev tillsagd annars skulle han bli skjuten i benen. När rånarna lämnade lokalen satte en av dem också en armbåge i ansiktet på mannen.

Kunder som befann sig i butiken blev också hotade av de två 18-åriga männen. En kvinna uppmanades att stanna annars skulle hon bli skjuten, hon hindrades att lämna butiken. Hon tvingades också, tillsammans med en annan kund, att ställa sig på en angiven plats. De två kunderna bevakades av en av rånarna som hade en kniv. Även en man som befann sig i butiken hotades med pistolen.

Rånarna försvann från platsen med cigaretter, kontanter och frimärken till ett värde av 50 000 kronor.

De greps senare samma dag tack vare en snabb polisinsats.

De två rånarna, en av dem hemmahörande i Falköping och den andre på okänd plats, åtalas på fredagen misstänkta för rån, två fall av olaga hot, grovt brott och olaga tvång för händelsen i pressbyrån. De åtalas också misstänkta för ett flertal stölder i Falköping.

Den anställde i butiken vid järnvägsstationen i Falköping beordrades under rånet, enligt uppgifter i åtalet, att göra som han blev tillsagd annars skulle han bli skjuten i benen. När rånarna lämnade lokalen satte en av dem också en armbåge i ansiktet på mannen.

Kunder som befann sig i butiken blev också hotade av de två 18-åriga männen. En kvinna uppmanades att stanna annars skulle hon bli skjuten, hon hindrades att lämna butiken. Hon tvingades också, tillsammans med en annan kund, att ställa sig på en angiven plats. De två kunderna bevakades av en av rånarna som hade en kniv. Även en man som befann sig i butiken hotades med pistolen.

Rånarna försvann från platsen med cigaretter, kontanter och frimärken till ett värde av 50 000 kronor.

De greps senare samma dag tack vare en snabb polisinsats.

De två rånarna, en av dem hemmahörande i Falköping och den andre på okänd plats, åtalas på fredagen misstänkta för rån, två fall av olaga hot, grovt brott och olaga tvång för händelsen i pressbyrån. De åtalas också misstänkta för ett flertal stölder i Falköping.