02 dec 2014 16:04

23 jan 2015 15:54

Stor kultursatsning i Falköping

96 konserter det kommande året

Nu inleds en storsatsning på kultur inom äldreomsorgen i Falköping. Det kommande året ska 96 konserter ges runt om i kommunen.

Över 250 konserter är inplanerade i tre kommuner i Skaraborg. För Falköpings del handlar det om 96 framträdanden på äldreboenden, dagverksamheter och dagcentraler. Musiken blir en blandning av allt från visor till jazz och folkmusik.

Proffsmusiker i vården

Projektet kallas Kulturkontakten - Kultur i vården och består av Rob Coe, musiker och känd som arrangör av bland annat Dragonfly-festivalen, Olga Elindersson som arbetar inom handikappomsorgen och Rebecca Whyte, gallerist i London.

– Vi lyfter proffsmusiker från konserthallarna och placerar dem i vårdsammanhang, säger Rob Coe.

Guldkant på tillvaron

– Vi tar kulturen till dem som inte själva kan ta sig till den. Alla behöver lite guldkant på tillvaron och musik är en stor källa till välmående för människor i alla åldrar.

Uppleva kultur

Kultursatsningen drivs under parollen ”Kan du inte ta dig till musiken tar vi musiken till dig” och har som mål att låta boende på Falköpings äldreboenden få uppleva kultur i alla dess former, främst musik men också konst.

Kulturkontakten arrangerar, samordnar och genomför eventet i samarbete med bland annat Skaraborgs kommunalförbund och Västra Götalandsregionen.

Start med julmusik

De fyra första konserterna i kultursatsningen genomförs i morgon torsdag på Ranliden, Trätorget, Träffpunkt Ranten och i Stenstorp. Det är då Henrik Wig och Johanna Svensson som kommer att bjuda på stämningsfull jul- och adventsmusik på piano och sång.

Över 250 konserter är inplanerade i tre kommuner i Skaraborg. För Falköpings del handlar det om 96 framträdanden på äldreboenden, dagverksamheter och dagcentraler. Musiken blir en blandning av allt från visor till jazz och folkmusik.

Proffsmusiker i vården

Projektet kallas Kulturkontakten - Kultur i vården och består av Rob Coe, musiker och känd som arrangör av bland annat Dragonfly-festivalen, Olga Elindersson som arbetar inom handikappomsorgen och Rebecca Whyte, gallerist i London.

– Vi lyfter proffsmusiker från konserthallarna och placerar dem i vårdsammanhang, säger Rob Coe.

Guldkant på tillvaron

– Vi tar kulturen till dem som inte själva kan ta sig till den. Alla behöver lite guldkant på tillvaron och musik är en stor källa till välmående för människor i alla åldrar.

Uppleva kultur

Kultursatsningen drivs under parollen ”Kan du inte ta dig till musiken tar vi musiken till dig” och har som mål att låta boende på Falköpings äldreboenden få uppleva kultur i alla dess former, främst musik men också konst.

Kulturkontakten arrangerar, samordnar och genomför eventet i samarbete med bland annat Skaraborgs kommunalförbund och Västra Götalandsregionen.

Start med julmusik

De fyra första konserterna i kultursatsningen genomförs i morgon torsdag på Ranliden, Trätorget, Träffpunkt Ranten och i Stenstorp. Det är då Henrik Wig och Johanna Svensson som kommer att bjuda på stämningsfull jul- och adventsmusik på piano och sång.

  • Lars Berthilsson