11 dec 2014 17:22

23 jan 2015 15:55

Elever visade upp sina projekt

På torsdagen blev Ållebergsgymnasiets entréhall kombinerad minimässa och julmarknad. Elever från olika program fick möjlighet att visa upp sina olika projekt för allmänheten.

Ållebergsgymnasisternas hösttermin närmar sig sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta förvärvade kunskaper och arbete. Det genomgående temat när de ställde ut sina verk var företagande och affärsverksamhet.

Internationell handel kallas det projekt som Handelsprogrammet årskurs 1 har jobbat med. Det innebär att de forskat i hur affärer går till i engelsktalande länder.

Internationellt

Tre grupper har hanterat var sitt land –USA, Australien och Filippinerna –för att sedan presentera resultaten. Under minimässan har det kunnat redogöra för respektive länders affärsrelaterade normer och seder. Grupperna hade utställningar där de bjöd på dricka och något att äta.

Juletiden har kommit att handla mycket om kommers och detta innebär ett gyllene tillfälle för gymnasiets elever som driver egna UF-företag. Dessa elever går i första hand handels- och ekonomiprogrammen.

Under julmarknaden uppvisade och sålde de sina mycket olikartade produkter. Verksamheternas intäkter går delvis till välgörande ändamål.

Brett utbud

Eleverna i Handelsprogrammet årskurs 3 driver sina företag under hela det sista gymnasieåret. Här ingår att de ingående lär sig bokföring och skötsel av företagen. Den ena affärsidén är inte lik den andra. I samarbete med Bogrens ordnar ett företag bussresor för ungdomar till Skövde på helgerna.

Vidare ordnar ett företag loppisar där de bjuder in säljare.

Ett av dem gör eget müsli i samarbete med Falköpings saluhall och ett annat gör armband till förmån för RFSL.

Sist men inte minst importerar ett företag en sorts föränderlig gummimassa kallad ”sugru”från London. För det har de vunnit ett pris på två tusen kronor från Rotary.

Ållebergsgymnasisternas hösttermin närmar sig sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta förvärvade kunskaper och arbete. Det genomgående temat när de ställde ut sina verk var företagande och affärsverksamhet.

Internationell handel kallas det projekt som Handelsprogrammet årskurs 1 har jobbat med. Det innebär att de forskat i hur affärer går till i engelsktalande länder.

Internationellt

Tre grupper har hanterat var sitt land –USA, Australien och Filippinerna –för att sedan presentera resultaten. Under minimässan har det kunnat redogöra för respektive länders affärsrelaterade normer och seder. Grupperna hade utställningar där de bjöd på dricka och något att äta.

Juletiden har kommit att handla mycket om kommers och detta innebär ett gyllene tillfälle för gymnasiets elever som driver egna UF-företag. Dessa elever går i första hand handels- och ekonomiprogrammen.

Under julmarknaden uppvisade och sålde de sina mycket olikartade produkter. Verksamheternas intäkter går delvis till välgörande ändamål.

Brett utbud

Eleverna i Handelsprogrammet årskurs 3 driver sina företag under hela det sista gymnasieåret. Här ingår att de ingående lär sig bokföring och skötsel av företagen. Den ena affärsidén är inte lik den andra. I samarbete med Bogrens ordnar ett företag bussresor för ungdomar till Skövde på helgerna.

Vidare ordnar ett företag loppisar där de bjuder in säljare.

Ett av dem gör eget müsli i samarbete med Falköpings saluhall och ett annat gör armband till förmån för RFSL.

Sist men inte minst importerar ett företag en sorts föränderlig gummimassa kallad ”sugru”från London. För det har de vunnit ett pris på två tusen kronor från Rotary.

  • Jesper Sydhagen

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.