15 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:55

Ny hundrastgård vid Fåraberget

Har saknats. Många hundägare har saknat en hundrastgård i centrala Falköping. Nu byggs en. Efter givande medborgardialog har park- och gatuavdelningen kunnat välja ett område längs Hälsoslingan, nedanför Fåraberget, där rastgården placeras.

Närmare ett hundratal synpunkter strömmade in under hösten. Många föreslog att placera rastgården längs Hälsoslingan och park- och gatuavdelningen fann detta lämpligt. Rastgården kommer att få belysning, staket, sittmöbler, hundlatriner och papperskorgar. Kostnaden för hundrastgården är ungefär 100 000 kronor och beräknas vara färdig under våren.

Har saknats. Många hundägare har saknat en hundrastgård i centrala Falköping. Nu byggs en. Efter givande medborgardialog har park- och gatuavdelningen kunnat välja ett område längs Hälsoslingan, nedanför Fåraberget, där rastgården placeras.

Närmare ett hundratal synpunkter strömmade in under hösten. Många föreslog att placera rastgården längs Hälsoslingan och park- och gatuavdelningen fann detta lämpligt. Rastgården kommer att få belysning, staket, sittmöbler, hundlatriner och papperskorgar. Kostnaden för hundrastgården är ungefär 100 000 kronor och beräknas vara färdig under våren.