16 dec 2014 19:40

23 jan 2015 15:55

M vill bromsa invandring

Moderaterna i Falköping har skrivit till partistyrelsen i Stockholm om att man är bekymrade över hur partiledningen ser på migrationsfrågor.

Falköping tillhör, enligt P4 Skaraborgs artikel, de kommuner som tar emot flest invandrare i förhållande till folkmängd.

– Vi vill att man på riksnivå ska se till att det blir en jämnare fördelning av flyktingar i Sverige. Nu börjar vi få fullt i våra skolor. Vi har inte bostäder så att det räcker till, säger Lena Sjödahl (M), oppositionsråd i kommunen, till P4. Vi vill göra en paus för att sedan gå på det igen, så att säga.

Falköping tillhör, enligt P4 Skaraborgs artikel, de kommuner som tar emot flest invandrare i förhållande till folkmängd.

– Vi vill att man på riksnivå ska se till att det blir en jämnare fördelning av flyktingar i Sverige. Nu börjar vi få fullt i våra skolor. Vi har inte bostäder så att det räcker till, säger Lena Sjödahl (M), oppositionsråd i kommunen, till P4. Vi vill göra en paus för att sedan gå på det igen, så att säga.