17 dec 2014 15:37

23 jan 2015 15:17

63 nya företag i Falköping

63 nya företag etablerades i Falköping under första halvåret. Det visar statistik från Falköpings kommun.

Det är en ljus bild som kommunledningen målar upp när man summerar året som gått. Befolkningen fortsätter att öka, skatteintäkterna ökar, arbetslösheten sjunker och nya bostäder byggs.

Den positiva utvecklingen syns även inom näringslivet. Under första halvåret etablerades 63 nya företag i kommunen.

En ny detaljplan gör det möjligt för Falköpings mejeri att expandera och bygga ut och Granngården flyttar till nya lokaler på Ålleberg center. Även Aristo och A Lot Decoration har utökat sina verksamheter och Gyllensvaans i Kättilstorp planerar för utbyggnad liksom BS Verkstäder.

– Även i centrum händer en hel del. Den senaste etableringen är Falköpings Saluhall vid Stora torget, ett mycket efterlängtat tillskott till övrig handel. Dessutom planerar Systembolaget för en expansion och snart flyttar Arbetsförmedlingen till Ryttaren, berättar näringslivschef Magnus Sundén i ett pressmeddelande.

Det är en ljus bild som kommunledningen målar upp när man summerar året som gått. Befolkningen fortsätter att öka, skatteintäkterna ökar, arbetslösheten sjunker och nya bostäder byggs.

Den positiva utvecklingen syns även inom näringslivet. Under första halvåret etablerades 63 nya företag i kommunen.

En ny detaljplan gör det möjligt för Falköpings mejeri att expandera och bygga ut och Granngården flyttar till nya lokaler på Ålleberg center. Även Aristo och A Lot Decoration har utökat sina verksamheter och Gyllensvaans i Kättilstorp planerar för utbyggnad liksom BS Verkstäder.

– Även i centrum händer en hel del. Den senaste etableringen är Falköpings Saluhall vid Stora torget, ett mycket efterlängtat tillskott till övrig handel. Dessutom planerar Systembolaget för en expansion och snart flyttar Arbetsförmedlingen till Ryttaren, berättar näringslivschef Magnus Sundén i ett pressmeddelande.