22 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:56

"Dans är ju kul, det var svårt i början"

Med bara tre dagar kvar till julafton var det många som tog tillfället i akt att inhandla de sista julklapparna när jul i stad firades under fjärde advent på Stora torget.

Under fjärde advent fanns bland annat Filiokus Fredrik på plats på torget och bjöd på trollerishow för de minsta. Ponnyridning med Ponny-Petra och hennes tomtenissar var ett populärt inslag som lockade många till en åktur runt centrum.

Dansande tomtar

Dagens stora dragplåster var Tomterocken som hölls tillsammans med Art Dance. Den senaste veckan har fyra Falköpingsprofiler övat tillsammans med gruppen Art Crew för att framföra en koreografi och sedan bil bedömda av publiken.

Polisen Anna-Lena Mann, frisören Ann Olerot och butiksinnehavarna Ott Ilves och Conny Hermansson hade kämpat hårt för att kunna hänga med i dansstegen.

–Dans är ju kul, det var svårt i början, men nu är det lite lättare, sa Ann Olerot när hon innan uppträdandet blev konferencieren Peo Jansson.

Jämn omröstning

Under några minuter bjöd de publiken på show till tonerna av hiphopmusik och gjorde sitt bästa för att hänga med de erfarna dansarna i Art Crew. Efteråt var publikens jubel öronbedövande och det var många som vill rösta på just sin favorit. När rösterna var räknade hölls det prisutdelning på rådhusbalkongen.

–Det var en jämn omröstning, men den som fått flest röster är Conny Hermansson, avslöjade Peo Jansson och en glad Conny hoppade upp och ner i av glädje.

Julklappsinsamling

Rädda barnen fanns också på plats och de samlade in julklappar till barn i Rumänien.

–Vi vet att det finns mycket leksaker i barnens garderober som inte används och det finns många som inte får julklappar alls och det kände vi att vi kunde göra något åt, säger Kerstin Rosberg på Rädda barnen.

Under fjärde advent fanns bland annat Filiokus Fredrik på plats på torget och bjöd på trollerishow för de minsta. Ponnyridning med Ponny-Petra och hennes tomtenissar var ett populärt inslag som lockade många till en åktur runt centrum.

Dansande tomtar

Dagens stora dragplåster var Tomterocken som hölls tillsammans med Art Dance. Den senaste veckan har fyra Falköpingsprofiler övat tillsammans med gruppen Art Crew för att framföra en koreografi och sedan bil bedömda av publiken.

Polisen Anna-Lena Mann, frisören Ann Olerot och butiksinnehavarna Ott Ilves och Conny Hermansson hade kämpat hårt för att kunna hänga med i dansstegen.

–Dans är ju kul, det var svårt i början, men nu är det lite lättare, sa Ann Olerot när hon innan uppträdandet blev konferencieren Peo Jansson.

Jämn omröstning

Under några minuter bjöd de publiken på show till tonerna av hiphopmusik och gjorde sitt bästa för att hänga med de erfarna dansarna i Art Crew. Efteråt var publikens jubel öronbedövande och det var många som vill rösta på just sin favorit. När rösterna var räknade hölls det prisutdelning på rådhusbalkongen.

–Det var en jämn omröstning, men den som fått flest röster är Conny Hermansson, avslöjade Peo Jansson och en glad Conny hoppade upp och ner i av glädje.

Julklappsinsamling

Rädda barnen fanns också på plats och de samlade in julklappar till barn i Rumänien.

–Vi vet att det finns mycket leksaker i barnens garderober som inte används och det finns många som inte får julklappar alls och det kände vi att vi kunde göra något åt, säger Kerstin Rosberg på Rädda barnen.

  • Anna Leijon