31 dec 2014 09:00

23 jan 2015 15:56

Kultur och fritid hyr ut kiosk vid Pankasjön

Mössebergs camping- och stugby vill driva kiosken vid Pankasjön i sommar. Då ser kultur- och fritid chansen att ta ut en hyra.

Campingen har drivit kiosk vid motionscentralen i fyra år med undantag av sommaren som gick. Då var det i stället sommarlovsentreprenörerna som sålde glass. Något som ska ha gjort att campingen tappade intäkter med 100 000 kronor.

Någon större konkurrens om försäljningen tycks det inte bli i sommar eftersom barn- och utbildning gett upp kioskplanerna.

Nyligen beslutade kultur- och fritid att ta ut en hyra för att få driva kiosk. Men underlaget kan ha ökat med flera nya sommaraktiviteter vid Pankasjön, som äventyrslekplats, utegym och beachvolleyplan. Även badplatsen i sig har rustats upp.

Campingen har drivit kiosk vid motionscentralen i fyra år med undantag av sommaren som gick. Då var det i stället sommarlovsentreprenörerna som sålde glass. Något som ska ha gjort att campingen tappade intäkter med 100 000 kronor.

Någon större konkurrens om försäljningen tycks det inte bli i sommar eftersom barn- och utbildning gett upp kioskplanerna.

Nyligen beslutade kultur- och fritid att ta ut en hyra för att få driva kiosk. Men underlaget kan ha ökat med flera nya sommaraktiviteter vid Pankasjön, som äventyrslekplats, utegym och beachvolleyplan. Även badplatsen i sig har rustats upp.

  • Rikard Jansson