06 jan 2015 18:00

23 jan 2015 15:56

Beachvolleyturning med sommarkänsla

18 spelare från Skövde Volley deltog i en egen turnéring i beachvolleyhalls tropiska sand i Frejahallen under trettondagen. Erik Hejll och Lina Ring blev glada segrare.

Skövde volley som är lite trångbodda i sin egen anläggning i Karstorp provade detta förra året med ett mycket gott resultat.

Gruppen spelade i Frejahallen, Falköping före nyår med bra uppslutning och gjorde en ny inbjudan på sin Facebook sida om en lotturnering till trettondagen. Det blev full pott med 18 spelare som delades upp i tjejer/killar.

Skövdespelarna trivdes väldigt bra i Falköping som har en mycket fin anläggning med sand och tropiska väggmotiv. Det är väl upplyst och sommarkänsla infinner sig verkligen när man får sand mellan tårna.

Det är Anders Lindberg, Emanuel Daremark och Erik Hejll som fått i uppdrag av Skövde volleys styrelse att ta hand om beachvolley verksamheten. Man har cirka 150 medlemar i klubben.

Det är ett mycket uppskattat initiativ att växla med lite spelningar i Falköping.

– Alltid trevligt att komma till Falköpings fina anläggning och spela säger Anders Lindberg.

Började med gymnasiet

Det var när Volleybollgymnasiet startade i Falköping som det även byggdes en beachvolleybollanläggning vid Frejahallen intill Odenbadet. Banorna går att hyra genom kultur- och fritidsförvaltningen.

Beachvolleyboll spelas på sand med endast två spelare i varje lag. Beachvolleybollen föddes i USA och var ett tidsfördriv i Kalifornien på 20-talet i väntan på rätt vågor för surfarna. Sporten spred sig till Hawaii där den är mycket stor än idag och man började spela i lag om två personer. På 1970-talet blev sporten professionell och första turneringen i Sverige hölls i Falkenberg 1978. Olympisk gren blev sporten vid OS i Atlanta 1996.

Skövde volley som är lite trångbodda i sin egen anläggning i Karstorp provade detta förra året med ett mycket gott resultat.

Gruppen spelade i Frejahallen, Falköping före nyår med bra uppslutning och gjorde en ny inbjudan på sin Facebook sida om en lotturnering till trettondagen. Det blev full pott med 18 spelare som delades upp i tjejer/killar.

Skövdespelarna trivdes väldigt bra i Falköping som har en mycket fin anläggning med sand och tropiska väggmotiv. Det är väl upplyst och sommarkänsla infinner sig verkligen när man får sand mellan tårna.

Det är Anders Lindberg, Emanuel Daremark och Erik Hejll som fått i uppdrag av Skövde volleys styrelse att ta hand om beachvolley verksamheten. Man har cirka 150 medlemar i klubben.

Det är ett mycket uppskattat initiativ att växla med lite spelningar i Falköping.

– Alltid trevligt att komma till Falköpings fina anläggning och spela säger Anders Lindberg.

Började med gymnasiet

Det var när Volleybollgymnasiet startade i Falköping som det även byggdes en beachvolleybollanläggning vid Frejahallen intill Odenbadet. Banorna går att hyra genom kultur- och fritidsförvaltningen.

Beachvolleyboll spelas på sand med endast två spelare i varje lag. Beachvolleybollen föddes i USA och var ett tidsfördriv i Kalifornien på 20-talet i väntan på rätt vågor för surfarna. Sporten spred sig till Hawaii där den är mycket stor än idag och man började spela i lag om två personer. På 1970-talet blev sporten professionell och första turneringen i Sverige hölls i Falkenberg 1978. Olympisk gren blev sporten vid OS i Atlanta 1996.

  • Robert Löfgren