08 jan 2015 07:31

23 jan 2015 15:56

Spikmatta stoppade unga tjuvar

NY VERSION 19.43: Två pojkar, 15 och 17 år, greps av polis efter en stöldräd natten till torsdagen. Pojkarna stal först en bil i Borås, därefter körde de till Falköping där de gjorde inbrott på Intersport. Polisen fick stopp på dem med hjälp av en spikmatta.17-åringen anhölls senare under torsdagen.

Pojkarna är hemmahörande i Borås. Det var också där som stöldnatten började.

– Vid 22-tiden på onsdagskvällen hörde vittnen en ruta krossas på en bilfirma på Rosendalsgatan i Borås. Uppenbarligen har gärningsmännen först krossat en ruta för att ta sig in på bilfirman, därefter har de använt en bil för att göra ett hål så att de kan ta sig ut med nästa bil, säger Marlene Andersson Wikman, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Pojkarna körde mot Falköping, i centrala delarna av staden stal de ytterligare en bil. Med de två bilarna åkte de till Intersport på Sankt Olofsgatan.

– En av bilarna användes som murbräcka för att de skulle komma in i butiken. Där stals en mängd gods, hittills är det värderat till 40 000 kronor. Men den summan kan nog stiga när butiken har gått igenom exakt vad som saknas.

Pojkarna fortsatte efter inbrottsstölden i den stulna Boråsbilen. På vägen ut ur Falköping mötte de en polispatrull.

– Patrullen noterade att bilen var stulen och inledde ett efterföljande. Snart anslöt även patruller från Borås och Skövde.

Polisen beslutade efter en knapp timme att lägga ut en spikmatta för att få stopp på ekipaget. På länsväg 183 Herrljunga körde gärningsmännen över spikmattan och de kunde gripas av polis. I bilen återfanns visst gods.

– De har förts till Skövde, men vi får se vad som händer med dem, det handlar ju om väldigt unga gärningsmän, säger Marlene Andersson Wikman.

Senare under torsdagen anhölls 17-åringen medan 15-åringen släpptes.

De är nu misstänkta för två fall av grova stölder, tre tillgrepp av fortskaffningsmedel och ett antal trafikbrott.

Pojkarna är hemmahörande i Borås. Det var också där som stöldnatten började.

– Vid 22-tiden på onsdagskvällen hörde vittnen en ruta krossas på en bilfirma på Rosendalsgatan i Borås. Uppenbarligen har gärningsmännen först krossat en ruta för att ta sig in på bilfirman, därefter har de använt en bil för att göra ett hål så att de kan ta sig ut med nästa bil, säger Marlene Andersson Wikman, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Pojkarna körde mot Falköping, i centrala delarna av staden stal de ytterligare en bil. Med de två bilarna åkte de till Intersport på Sankt Olofsgatan.

– En av bilarna användes som murbräcka för att de skulle komma in i butiken. Där stals en mängd gods, hittills är det värderat till 40 000 kronor. Men den summan kan nog stiga när butiken har gått igenom exakt vad som saknas.

Pojkarna fortsatte efter inbrottsstölden i den stulna Boråsbilen. På vägen ut ur Falköping mötte de en polispatrull.

– Patrullen noterade att bilen var stulen och inledde ett efterföljande. Snart anslöt även patruller från Borås och Skövde.

Polisen beslutade efter en knapp timme att lägga ut en spikmatta för att få stopp på ekipaget. På länsväg 183 Herrljunga körde gärningsmännen över spikmattan och de kunde gripas av polis. I bilen återfanns visst gods.

– De har förts till Skövde, men vi får se vad som händer med dem, det handlar ju om väldigt unga gärningsmän, säger Marlene Andersson Wikman.

Senare under torsdagen anhölls 17-åringen medan 15-åringen släpptes.

De är nu misstänkta för två fall av grova stölder, tre tillgrepp av fortskaffningsmedel och ett antal trafikbrott.