09 jan 2015 10:50

23 jan 2015 15:56

Medgivanden i förhör om Intersportinbrott

NY VERSION: De två pojkar, 15 och 17 år, som misstänks för bland annat inbrott i Intersport i Falköping har gjort vissa medgivanden. 17-åringen förhördes på nytt under fredagen och omhändertogs omedelbart därefter.

Båda pojkarna är hemmahörande i Borås. Det var också där som stöldnatten – natten till torsdagen – började.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen stal de en bil på en bilfirma i Borås. Först krossade de en ruta för att ta sig in på bilfirman, därefter användes en bil för att göra ett hål så att de kunde ta sig ut med nästa bil.

Pojkarna körde till Falköping, där stal de ytterligare en bil.

Med de två bilarna åkte de till Intersport på Sankt Olofsgatan.

Stal jackor

Falköpingsbilen användes som murbräcka för att de skulle komma in i butiken. Där stals en mängd kläder, framför allt jackor, minst värderade till 40 000 kronor. Efter inbrottet satte pojkarna sig i den stulna Boråsbilen och körde mot Borås, på vägen ut ur Falköping mötte de en polispatrull som inledde ett förföljande.

Färden tog slut en stund senare när pojkarna körde över en spikmatta och de kunde gripas. Pojkarna fördes till polishuset i Skövde. Den yngre av dem frigavs på torsdagen och överlämnades till socialtjänsten Borås.

17-åringen anhölls i torsdags och förhördes ytterligare en gång under fredagsförmiddagen.

– Han har gjort vissa medgivanden om det som har hänt, det har även den yngre. Efter förhöret fattade åklagaren beslut om att pojken skulle överlämnas till socialtjänsten i Borås. Han omhändertogs omedelbart enligt lagen om vård av unga, LVU, och förde till ett ungdomshem, säger Marlene Andersson Wikman, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Grova stölder

De två är misstänkta för två fall av grova stölder, tre tillgrepp av fortskaffningsmedel och ett antal trafikbrott.

Båda pojkarna är hemmahörande i Borås. Det var också där som stöldnatten – natten till torsdagen – började.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen stal de en bil på en bilfirma i Borås. Först krossade de en ruta för att ta sig in på bilfirman, därefter användes en bil för att göra ett hål så att de kunde ta sig ut med nästa bil.

Pojkarna körde till Falköping, där stal de ytterligare en bil.

Med de två bilarna åkte de till Intersport på Sankt Olofsgatan.

Stal jackor

Falköpingsbilen användes som murbräcka för att de skulle komma in i butiken. Där stals en mängd kläder, framför allt jackor, minst värderade till 40 000 kronor. Efter inbrottet satte pojkarna sig i den stulna Boråsbilen och körde mot Borås, på vägen ut ur Falköping mötte de en polispatrull som inledde ett förföljande.

Färden tog slut en stund senare när pojkarna körde över en spikmatta och de kunde gripas. Pojkarna fördes till polishuset i Skövde. Den yngre av dem frigavs på torsdagen och överlämnades till socialtjänsten Borås.

17-åringen anhölls i torsdags och förhördes ytterligare en gång under fredagsförmiddagen.

– Han har gjort vissa medgivanden om det som har hänt, det har även den yngre. Efter förhöret fattade åklagaren beslut om att pojken skulle överlämnas till socialtjänsten i Borås. Han omhändertogs omedelbart enligt lagen om vård av unga, LVU, och förde till ett ungdomshem, säger Marlene Andersson Wikman, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Grova stölder

De två är misstänkta för två fall av grova stölder, tre tillgrepp av fortskaffningsmedel och ett antal trafikbrott.