12 jan 2015 08:00

23 jan 2015 15:56

Workshop med yoga och rawfood

Borgunda bygdegård förvandlades till yoga- och rawfoodcenter under helgen då en grupp på ett tiotal personer höll workshop.

Yoga och mat. Det stod på programmet när ett tiotal deltagare träffades för en workshop i Borgunda bygdegård under helgen. Initiativtagare och arrangör var Pernilla Tykosson från Skövde som fick hjälp av rawfoodkocken Zandra-Berta Uhr.

– Jag ville bland annat göra det här som ett tillfälle för människor i trakten att träffa likasinnade med samma intressen, förklarar Pernilla som arbetar som frilansande sjuksköterska, psykoterapeut, yogainstruktör och gong yoga lärare.

Gemensam syn

Det är första gången som hon och Zandra-Berta Uhr arrangerar något sådant här i ihop.

– Vi kände inte varandra sedan innan, men har lärt känna varandra efter att ha träffats på Zandras jobb, Raw food house, i Malmö.

Med tiden visade det sig att även Zandra-Berta hade kopplingar till Skaraborg.

– Jag bodde här i Borgunda när jag var liten och var dagbarn just här i bygdegården, så det var en speciell känsla att komma tillbaka hit, säger hon.

De två insåg att de hade mycket gemensamt i sin syn på mat och hälsa och bestämde sig för att göra ett samarbete.

Under helgen fick deltagarna pröva på mediyoga, kundaliniyoga, gongbad, gå promenader och äta rawfood.

– En sådan här helg har jag tänkt på att deltagarna behöver mat som gör dem lätta i sinnet och inte tynger ner kroppen, jag har inte heller gett dem något sött eller något som stimulerar dem för mycket, förklarar Zandra-Berta.

Vardagskost

Tanken med maten var att inspirera deltagarna till att laga mer rawfoodkost i sin egen vardag.

– Det tror jag nog att många av oss kommer göra, säger Ulrika Ingemarsson och får medhåll av de andra.

Omställning

– Visst är det en omställning i början, men efter ett tag så inser är man ju att det är lättare att laga sådan här mat än vanlig mat, säger Carina Österlund.

Yoga och mat. Det stod på programmet när ett tiotal deltagare träffades för en workshop i Borgunda bygdegård under helgen. Initiativtagare och arrangör var Pernilla Tykosson från Skövde som fick hjälp av rawfoodkocken Zandra-Berta Uhr.

– Jag ville bland annat göra det här som ett tillfälle för människor i trakten att träffa likasinnade med samma intressen, förklarar Pernilla som arbetar som frilansande sjuksköterska, psykoterapeut, yogainstruktör och gong yoga lärare.

Gemensam syn

Det är första gången som hon och Zandra-Berta Uhr arrangerar något sådant här i ihop.

– Vi kände inte varandra sedan innan, men har lärt känna varandra efter att ha träffats på Zandras jobb, Raw food house, i Malmö.

Med tiden visade det sig att även Zandra-Berta hade kopplingar till Skaraborg.

– Jag bodde här i Borgunda när jag var liten och var dagbarn just här i bygdegården, så det var en speciell känsla att komma tillbaka hit, säger hon.

De två insåg att de hade mycket gemensamt i sin syn på mat och hälsa och bestämde sig för att göra ett samarbete.

Under helgen fick deltagarna pröva på mediyoga, kundaliniyoga, gongbad, gå promenader och äta rawfood.

– En sådan här helg har jag tänkt på att deltagarna behöver mat som gör dem lätta i sinnet och inte tynger ner kroppen, jag har inte heller gett dem något sött eller något som stimulerar dem för mycket, förklarar Zandra-Berta.

Vardagskost

Tanken med maten var att inspirera deltagarna till att laga mer rawfoodkost i sin egen vardag.

– Det tror jag nog att många av oss kommer göra, säger Ulrika Ingemarsson och får medhåll av de andra.

Omställning

– Visst är det en omställning i början, men efter ett tag så inser är man ju att det är lättare att laga sådan här mat än vanlig mat, säger Carina Österlund.

  • Anna Leijon