28 jan 2015 08:17

29 jan 2015 06:01

Mejeri-vd sågar Arlas sänkning

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig" enligt konkurrenten Falköpings mejeri.

– Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk. Med tanke på att det inte finns en liter importerad dryckesmjölk i Sverige är mjölken för billig, säger mejeriets vd, Thomas Andersson, till lantbrukstidningen ATL.

Arla har sänkt priset på färskvaror, ost samt avräkningspriset till sina mjölkbönder. Arlas färskvaruchef Mats Hedlund uppger att det finns en internationell press på svenska livsmedelskedjor som ska få erbjudande från övriga Europa om billigare mejerivaror. Ett 100-tal Arlabönder ska ha ringt till Falköpings mejeri och ställt sig i kö för medlemskap.

– Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk. Med tanke på att det inte finns en liter importerad dryckesmjölk i Sverige är mjölken för billig, säger mejeriets vd, Thomas Andersson, till lantbrukstidningen ATL.

Arla har sänkt priset på färskvaror, ost samt avräkningspriset till sina mjölkbönder. Arlas färskvaruchef Mats Hedlund uppger att det finns en internationell press på svenska livsmedelskedjor som ska få erbjudande från övriga Europa om billigare mejerivaror. Ett 100-tal Arlabönder ska ha ringt till Falköpings mejeri och ställt sig i kö för medlemskap.