05 feb 2015 08:00

05 feb 2015 08:00

Frivilligfest med schlagershow

Drygt 150 frivilligarbetare hjälper varje dag till inom äldreomsorgen för att sätta guldkant på tillvaron för de som behöver hjälp. Under tisdagskvällen ställde kommunen till med stor fest för att tacka dem för deras insatser.

Det var stor fest på Mössebergsgården när de frivilliga skulle hyllas.

– Vi skulle aldrig kunna ha bra verksamhet som vi har utan dem, de gör en jätteinsats och är skillnaden mellan att ha en verksamhet och att ha en verksamhet med god kvalitet, säger socialchefen Lars-Åke Gustavsson.

Tema med variation

Verksamheten har funnits sedan början av 00-talet och varje år hålls en stor fest med mat och underhållning med olika teman. Folkparks-, Astrid Lindgrens-, 40-tals och Allsångskväll är bara några av de teman som varit och igår var det Schlagerkväll som stod på schemat.

– Vi försöker ju alltid hitta på något roligt, så i år blev det melodifestival med välkända artister, gestaltade av personalen, förklarar Ulrika Kallin som är frivilligsamordnare och en av de som arbetet med festen.

”Abba återförenades”

Gästerna fick under kvällen bevittna artister som Magnus Uggla, Arja Saijonmaa, Loa Falkman och återförenandet av både Abba och bröderna Herreys.

Ulla-Britt Grahn, Eivor Sandell, Ingegerd Winlöf och Birgitta Säll hjälper alla till inom informationscentralen på Läkaren.

”För pigga”

– Vi är för pigga för att bara sitta hemma, säger Ulla-Britt som själv är 87 år gammal.

– Det är väldigt roligt att hjälpa till eftersom man träffa många olika människor, är de alla överens om.

Det var stor fest på Mössebergsgården när de frivilliga skulle hyllas.

– Vi skulle aldrig kunna ha bra verksamhet som vi har utan dem, de gör en jätteinsats och är skillnaden mellan att ha en verksamhet och att ha en verksamhet med god kvalitet, säger socialchefen Lars-Åke Gustavsson.

Tema med variation

Verksamheten har funnits sedan början av 00-talet och varje år hålls en stor fest med mat och underhållning med olika teman. Folkparks-, Astrid Lindgrens-, 40-tals och Allsångskväll är bara några av de teman som varit och igår var det Schlagerkväll som stod på schemat.

– Vi försöker ju alltid hitta på något roligt, så i år blev det melodifestival med välkända artister, gestaltade av personalen, förklarar Ulrika Kallin som är frivilligsamordnare och en av de som arbetet med festen.

”Abba återförenades”

Gästerna fick under kvällen bevittna artister som Magnus Uggla, Arja Saijonmaa, Loa Falkman och återförenandet av både Abba och bröderna Herreys.

Ulla-Britt Grahn, Eivor Sandell, Ingegerd Winlöf och Birgitta Säll hjälper alla till inom informationscentralen på Läkaren.

”För pigga”

– Vi är för pigga för att bara sitta hemma, säger Ulla-Britt som själv är 87 år gammal.

– Det är väldigt roligt att hjälpa till eftersom man träffa många olika människor, är de alla överens om.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.