08 feb 2015 21:13

08 feb 2015 21:14

En dag med Alfons på biblioteket

Barnteater lockade många till skratt

Alfons Åberg är en busig pojke som sällan lyssnar på sin pappa. Under barnsteatern En dag med Alfons fick publiken följa med Alfons och hans pappa under en hel dag som både började och slutade i sängen.

Ett 20-tal barn hade i lördags tagit med sig någon vuxen till Falköpings stadsbibliotek för att se barnteatern En dag med Alfons.

Vill inte gå upp

På scenen stod Ann-Lena Florén och Camilla Wilsson i rollerna som Alfons och hans tålmodiga pappa. Som så många andra barns, så börjar Alfons dag i sängen. En säng som han inte alls vill gå upp från.

– Det känns ju som att gå upp mitt i natten, klagar han.

Till slut tar han sig upp och börjar klä på sig. Men istället för att ta på sig byxorna på benen så trädde han dem över huvudet i tron om att de var en tröja. Den unga publiken skrattade gått åt hans klumpighet och Alfons fick ropa på hjälp av pappa.

När Alfons fått på sig sina kläder vill hans pappa att han ska komma och äta frukost. Men Alfons favoritfras är ”jag ska bara” och innan han kommer till frukostbordet har han både hunnit hitta dockan Lisas klänning och däcken till sin leksaksbil.

– Nu börjar jag bli arg på dig, du kommer komma försent till förskolan, säger pappa.

När Alfons kommer hem från förskolan igen så vill han leka med sin pappa. Men pappa vill hellre sitta i fåtöljen och läsa tidningen. Alfons ser då sin chans att kanske få leka med den roliga verktygslådan.

Flyger iväg

– Nej, det får du inte, för i den ligger sågen och den är ajabaja, säger pappa.

Alfons lyder sin pappa men lyckas ändå bygga en helikopter som han flyger iväg med.

Ett 20-tal barn hade i lördags tagit med sig någon vuxen till Falköpings stadsbibliotek för att se barnteatern En dag med Alfons.

Vill inte gå upp

På scenen stod Ann-Lena Florén och Camilla Wilsson i rollerna som Alfons och hans tålmodiga pappa. Som så många andra barns, så börjar Alfons dag i sängen. En säng som han inte alls vill gå upp från.

– Det känns ju som att gå upp mitt i natten, klagar han.

Till slut tar han sig upp och börjar klä på sig. Men istället för att ta på sig byxorna på benen så trädde han dem över huvudet i tron om att de var en tröja. Den unga publiken skrattade gått åt hans klumpighet och Alfons fick ropa på hjälp av pappa.

När Alfons fått på sig sina kläder vill hans pappa att han ska komma och äta frukost. Men Alfons favoritfras är ”jag ska bara” och innan han kommer till frukostbordet har han både hunnit hitta dockan Lisas klänning och däcken till sin leksaksbil.

– Nu börjar jag bli arg på dig, du kommer komma försent till förskolan, säger pappa.

När Alfons kommer hem från förskolan igen så vill han leka med sin pappa. Men pappa vill hellre sitta i fåtöljen och läsa tidningen. Alfons ser då sin chans att kanske få leka med den roliga verktygslådan.

Flyger iväg

– Nej, det får du inte, för i den ligger sågen och den är ajabaja, säger pappa.

Alfons lyder sin pappa men lyckas ändå bygga en helikopter som han flyger iväg med.