10 feb 2015 18:03

11 feb 2015 08:06

Samarbete för att erbjuda aktiviteter

Medborgarhuset i Falköping håller under tisdagen och onsdagen öppet för sportlovslediga barn och ungdomar som vill prova på nya saker.

Sportlovet i Falköping bjuder på många olika aktiviteter och även kommunens kultur- och fritidsförvaltning vill göra vad de kan för att dra sitt strå till stacken. Falbygdens museum, biblioteket och kommunens kultursamordnare David Strenge gör därför gemensam sak och bjuder under tisdagen och onsdagen lediga elever till Medborgarhuset.

– På loven brukar vi ha verksamhet var för sig på biblioteket och museet, men i år tänkte vi att vi gör något ihop i stället och samtidigt tar vara på det här häftiga huset som har så många möjligheter, säger Cecilia Jensen som arbetar på Falbygdens museum.

Prova på

Under tisdagen kunde barnen prova på street- och hiphopdans, beatbox och att spela afrikanska trummor.

– Pablo, som håller i street- och hiphopdansen, jobbar ju inom projektet Kultur i skolan och är ju ute och låter elever prova på i skolorna och då har vi märkt att det finns ett intresse bland de unga och tänkte att det kunde vara populärt att ha med här, menar Cecilia.

Konst och teater

Konstnären Ikkan Fridén finns på plats för att bygga på ett konstverk på temat utanförskap.

– Det är ett halsband där besökare får lämna sitt eget bidrag genom att stansa in ord på små kopparbrickor som sedan monteras fast, säger Ikkan.

Under onsdagen hålls en teaterföreställning om vänskap, barnen får prova på trolleri och dagen avslutas med romsk musik av Nenada Salijevica.

Sportlovet i Falköping bjuder på många olika aktiviteter och även kommunens kultur- och fritidsförvaltning vill göra vad de kan för att dra sitt strå till stacken. Falbygdens museum, biblioteket och kommunens kultursamordnare David Strenge gör därför gemensam sak och bjuder under tisdagen och onsdagen lediga elever till Medborgarhuset.

– På loven brukar vi ha verksamhet var för sig på biblioteket och museet, men i år tänkte vi att vi gör något ihop i stället och samtidigt tar vara på det här häftiga huset som har så många möjligheter, säger Cecilia Jensen som arbetar på Falbygdens museum.

Prova på

Under tisdagen kunde barnen prova på street- och hiphopdans, beatbox och att spela afrikanska trummor.

– Pablo, som håller i street- och hiphopdansen, jobbar ju inom projektet Kultur i skolan och är ju ute och låter elever prova på i skolorna och då har vi märkt att det finns ett intresse bland de unga och tänkte att det kunde vara populärt att ha med här, menar Cecilia.

Konst och teater

Konstnären Ikkan Fridén finns på plats för att bygga på ett konstverk på temat utanförskap.

– Det är ett halsband där besökare får lämna sitt eget bidrag genom att stansa in ord på små kopparbrickor som sedan monteras fast, säger Ikkan.

Under onsdagen hålls en teaterföreställning om vänskap, barnen får prova på trolleri och dagen avslutas med romsk musik av Nenada Salijevica.

  • Anna Leijon