11 feb 2015 21:44

11 feb 2015 21:48

Falbygdens ost återkallar ostar

Falbygdens Ost återkallar osten Roquefort papillon 32 % med bäst före-datum 12 mars 2015. Detta sedan spår av listeriabakterier hittats i produkten, meddelar företaget i ett pressmeddelande, enligt TT.

Den som köpt osten i fråga uppmanas att lämna tillbaka den till butiken.

Listeria ger samma symptom som magsjuka och personer med nedsatt immunförsvar och äldre kan drabbas av blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation. Även gravida kan drabbas. Listeriabakterier är tåliga och kan växa i kylskåpstemperatur.

Den som köpt osten i fråga uppmanas att lämna tillbaka den till butiken.

Listeria ger samma symptom som magsjuka och personer med nedsatt immunförsvar och äldre kan drabbas av blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation. Även gravida kan drabbas. Listeriabakterier är tåliga och kan växa i kylskåpstemperatur.