20 feb 2015 10:14

20 feb 2015 10:14

Timoteij klara för årets parkfestival

Välkända Skaraborgsgruppen Timoteij är klara för årets upplaga av Parkfestivalen i Falköping.

Parkfestivalen i Mössebergsparken har blivit en tradition som varje år lockar en allt större publik och som tidigare år gästats av bland andra Jack Vreeswijk, Cajsastina Åkerström och Östen med Resten.

Timoteij och Grus

Nu har arrangörerna presenterat hela listan över de artister som kommer att medverka vid vis- och countryfestivalen den 8 augusti.

För första gången kommer populära Skaraborgsgruppen Timoteij att medverka på parkfesten. Tjejgruppen, som numera är en trio, är nu aktuella med sin första singel på engelska.

Klara för Parkfestivalen är också kultbandet Grus i Dojjan, showbandet som på 70-talet blev folkkära med sina glada tolkningar av gamla schlagers.

Halvfranskt band

Internationellt gästspel blir det av Laura Cortese and the Dancing Cards som är en konstellation som turnerar runt om i Sverige. Laura Cortese är från Kanada och spelar fiol. Tillsammans med sina medmusiker framför hon countrymusik med en egen touch.

Halvfranska Hottkvintetten från Falköping har inlett festivalen de senaste två åren och så blir det även i år. Falköpingsbandet har tidigare bjudit på allsång och quizz. Vad det blir i år är en väl förborgad hemlighet fram till festivaldagen.

Ideella krafter

Från Falköping kommer också bluegrassbandet White Water String Band, Trio CB med musikprofilen Conny Bäckström i förgrunden och viskonstellationen Viskompaniet. Även Mockinbird Hillbillies från Skövde kommer att framträda.

– 2015 års artistuppbåd borgar för en fantastisk festival, säger arrangören Perra Ljungberg i ett pressmeddelande.

Parkfestivalen är en gratisfestival som genomförs med ideella krafter och lokal sponsring.

Parkfestivalen i Mössebergsparken har blivit en tradition som varje år lockar en allt större publik och som tidigare år gästats av bland andra Jack Vreeswijk, Cajsastina Åkerström och Östen med Resten.

Timoteij och Grus

Nu har arrangörerna presenterat hela listan över de artister som kommer att medverka vid vis- och countryfestivalen den 8 augusti.

För första gången kommer populära Skaraborgsgruppen Timoteij att medverka på parkfesten. Tjejgruppen, som numera är en trio, är nu aktuella med sin första singel på engelska.

Klara för Parkfestivalen är också kultbandet Grus i Dojjan, showbandet som på 70-talet blev folkkära med sina glada tolkningar av gamla schlagers.

Halvfranskt band

Internationellt gästspel blir det av Laura Cortese and the Dancing Cards som är en konstellation som turnerar runt om i Sverige. Laura Cortese är från Kanada och spelar fiol. Tillsammans med sina medmusiker framför hon countrymusik med en egen touch.

Halvfranska Hottkvintetten från Falköping har inlett festivalen de senaste två åren och så blir det även i år. Falköpingsbandet har tidigare bjudit på allsång och quizz. Vad det blir i år är en väl förborgad hemlighet fram till festivaldagen.

Ideella krafter

Från Falköping kommer också bluegrassbandet White Water String Band, Trio CB med musikprofilen Conny Bäckström i förgrunden och viskonstellationen Viskompaniet. Även Mockinbird Hillbillies från Skövde kommer att framträda.

– 2015 års artistuppbåd borgar för en fantastisk festival, säger arrangören Perra Ljungberg i ett pressmeddelande.

Parkfestivalen är en gratisfestival som genomförs med ideella krafter och lokal sponsring.