23 feb 2015 06:00

23 feb 2015 06:00

Soloteater och soppa i Borgunda

TEATER: Skådespelare uppträdde under soppmiddag

På lördagskvällen ägde en teaterföreställning rum i Borgunda bygdegård.

Tillställningen innefattade även soppmiddag och lockade över 50 gäster.

Borden var fullsatta när det vankades soppa och teater i Borgunda. Nya Borgundas hembygdsförening var arrangören och samkvämet förlagt till bygdegården. Grytorna innehöll en rotfrukt- och grönsakssoppa tillagad på plats och innehållandes lokala råvaror.

Den synnerligen aktiva hembygdsföreningen brukar ordna teater en gång om året. Detta år hade 55 personer föranmält sig, både medlemmar och ickemedlemmar. Pjäsen ”De mislykte” är skriven av den prisbelönta norska dramatikern Jesper Halle och är lämpad att framföras på liten scen.

– Den tar inte så stor plats. Man kan vara nära folk. Det finns mycket igenkänning, säger skådespelaren Eva Ahlberg som framträder solo.

Samtalsintresse

Föreställningen handlar om 24 misslyckade norrmän. Ahlberg har gjort ett urval på nio av dem.

– Olika människor berättar monologer om deras drabbade liv. Det är glimtar av deras liv. Jag är själv så intresserad av samtal rakt ut, säger hon.

Eva Ahlberg åker runt med föreställningen i Skaraborg under februari och mars. I förra veckan började turnén i Grästorp och den 12 mars kommer den att avslutas i Götene. Ahlberg hoppas på ytterligare framföranden i Göteborg i april.

Borden var fullsatta när det vankades soppa och teater i Borgunda. Nya Borgundas hembygdsförening var arrangören och samkvämet förlagt till bygdegården. Grytorna innehöll en rotfrukt- och grönsakssoppa tillagad på plats och innehållandes lokala råvaror.

Den synnerligen aktiva hembygdsföreningen brukar ordna teater en gång om året. Detta år hade 55 personer föranmält sig, både medlemmar och ickemedlemmar. Pjäsen ”De mislykte” är skriven av den prisbelönta norska dramatikern Jesper Halle och är lämpad att framföras på liten scen.

– Den tar inte så stor plats. Man kan vara nära folk. Det finns mycket igenkänning, säger skådespelaren Eva Ahlberg som framträder solo.

Samtalsintresse

Föreställningen handlar om 24 misslyckade norrmän. Ahlberg har gjort ett urval på nio av dem.

– Olika människor berättar monologer om deras drabbade liv. Det är glimtar av deras liv. Jag är själv så intresserad av samtal rakt ut, säger hon.

Eva Ahlberg åker runt med föreställningen i Skaraborg under februari och mars. I förra veckan började turnén i Grästorp och den 12 mars kommer den att avslutas i Götene. Ahlberg hoppas på ytterligare framföranden i Göteborg i april.