24 feb 2015 18:12

24 feb 2015 18:45

Kvinna med tio katter tvingas flytta

En kvinna i Falköping tvingas flytta från sin lägenhet sedan hon brutit sitt avtal om max fem katter i sin lägenhet. I stället för att göra sig av med katterna skaffade kvinnan fler - tio stycken - och får nu sitt hyreskontrakt uppsagt, skriver Hem & hyra.

Kvinnan bor tillsammans med sin man och totalt tio katter i en trerumslägenhet i Falköping.  För några år sedan fick kvinnan ett tilläggsavtal i sitt hyreskontrakt på grund av alla katter som enligt den privata hyresvärden kraftigt ökar slitaget i bostaden.

Men istället för följa avtalet och efterhand göra sig av med katterna så skaffade kvinnan istället fler husdjur, skriver Hem & hyra i sitt senaste nummer.

Hyresvärden vände sig till Hyresnämnden för att få kvinnans hyreskontrakt uppsagt. I nämnden bestred kvinnan uppsägningen, med motiveringen att paret lever välordnat och att lägenheten varken är sliten eller vanvårdad.

När nämndens beslut kom överklagade hon med hjälp av Hyresgästföreningen till hovrätten, men de kom fram till samma slutsats.

Nu måste kvinnan, maken och katterna flytta från lägenheten senast den 1 april.

 

 

Kvinnan bor tillsammans med sin man och totalt tio katter i en trerumslägenhet i Falköping.  För några år sedan fick kvinnan ett tilläggsavtal i sitt hyreskontrakt på grund av alla katter som enligt den privata hyresvärden kraftigt ökar slitaget i bostaden.

Men istället för följa avtalet och efterhand göra sig av med katterna så skaffade kvinnan istället fler husdjur, skriver Hem & hyra i sitt senaste nummer.

Hyresvärden vände sig till Hyresnämnden för att få kvinnans hyreskontrakt uppsagt. I nämnden bestred kvinnan uppsägningen, med motiveringen att paret lever välordnat och att lägenheten varken är sliten eller vanvårdad.

När nämndens beslut kom överklagade hon med hjälp av Hyresgästföreningen till hovrätten, men de kom fram till samma slutsats.

Nu måste kvinnan, maken och katterna flytta från lägenheten senast den 1 april.