08 mar 2015 14:56

08 mar 2015 14:56

Naturupplevelser på duk drog publik

Vernissage hölls på lördagen när Göran Löfwing öppnade sin konstutställning ”I jaktens rike”. Det blev en välbesökt och uppskattad tillställning.

En stor förväntansfull folksamling stod uppradade utanför det kombinerade ateljén och konstcaféet på Persberg när Göran Löfwings nya utställning skulle slå upp portarna. Att platsen är ett omtyckt inslag i Hornborgas kulturliv går inte att ta miste på. Den gamla ladugården fylldes snabbt upp. Restaurangen hade dagen till ära öppet och i två utställningssalar fanns drygt trettio verk att beskåda.

Besökarna var imponerade av konstverken. Den naturliga närvaron är slående, menar en av dem. Hela den gamla ladugården var fylld med folk. Flera hade kommit långväga, från hela Sverige och även Norge och Danmark. Löfwing var själv nöjd med den stora uppslutningen och gillade att så många hade tillägnat tid för att resa till Hornborgasjöns södra strand. Det var trots allt ett tag sedan en ny konstutställning öppnade på gården.

– Det är fyra år sedan sist, så man är lite spänd, säger han.

Men han är inte ovan. Sedan han började måla vid tolv års ålder har han haft utställningar. Senast ställde han ut i Mexiko.

Van jägare

Utställningen har den talande titeln ”I jaktens rike”. Men det är inte så mycket jakten som sådan som står i fokus, utan snarare tillvaron och skeendena i naturen som omgärdar den. Den som är bekant med Löfwings konst känner igen sig. Hornborgatraktens rika fauna återfinns i de nya målningarna, rimligt nog eftersom de speglar konstnärens liv.

– Jag är uppvuxen med jakt. Det är naturligt att jag jagar och skådar fågel, säger han.

– Man måste ha sett mycket, upplevt mycket. Det är förutsättningar för att måla hela tiden.

Trots naturens självklara plats i Löfwings konstnärskap är han inte helt klar över vad han vill åstadkomma.

– Man vill fånga känslan, som man inte riktigt vet vilken den är. Jag är osäker i skapandet.

Utställningen kommer att pågå till den 30 augusti. Löfwing räknar med ett sammanlagt besöksantal på runt femtio tusen.

En stor förväntansfull folksamling stod uppradade utanför det kombinerade ateljén och konstcaféet på Persberg när Göran Löfwings nya utställning skulle slå upp portarna. Att platsen är ett omtyckt inslag i Hornborgas kulturliv går inte att ta miste på. Den gamla ladugården fylldes snabbt upp. Restaurangen hade dagen till ära öppet och i två utställningssalar fanns drygt trettio verk att beskåda.

Besökarna var imponerade av konstverken. Den naturliga närvaron är slående, menar en av dem. Hela den gamla ladugården var fylld med folk. Flera hade kommit långväga, från hela Sverige och även Norge och Danmark. Löfwing var själv nöjd med den stora uppslutningen och gillade att så många hade tillägnat tid för att resa till Hornborgasjöns södra strand. Det var trots allt ett tag sedan en ny konstutställning öppnade på gården.

– Det är fyra år sedan sist, så man är lite spänd, säger han.

Men han är inte ovan. Sedan han började måla vid tolv års ålder har han haft utställningar. Senast ställde han ut i Mexiko.

Van jägare

Utställningen har den talande titeln ”I jaktens rike”. Men det är inte så mycket jakten som sådan som står i fokus, utan snarare tillvaron och skeendena i naturen som omgärdar den. Den som är bekant med Löfwings konst känner igen sig. Hornborgatraktens rika fauna återfinns i de nya målningarna, rimligt nog eftersom de speglar konstnärens liv.

– Jag är uppvuxen med jakt. Det är naturligt att jag jagar och skådar fågel, säger han.

– Man måste ha sett mycket, upplevt mycket. Det är förutsättningar för att måla hela tiden.

Trots naturens självklara plats i Löfwings konstnärskap är han inte helt klar över vad han vill åstadkomma.

– Man vill fånga känslan, som man inte riktigt vet vilken den är. Jag är osäker i skapandet.

Utställningen kommer att pågå till den 30 augusti. Löfwing räknar med ett sammanlagt besöksantal på runt femtio tusen.