09 mar 2015 06:00

09 mar 2015 06:00

Maria och Susanne är årets kvinnliga företagare

Maria Falegård och Susanne Olsson är årets kvinnliga företagare i Falköping. Bakom priset står Centerpartiet.

Det har blivit en tradition att partiet varje år utser årets kvinnliga företagare just på internationella kvinnodagen. Som vanligt firade man detta med blommor och diplom och i år i företaget Smart designs lokaler på Mossvägen i Falköping.

Centerpartiets kretsstyrelse som utsett pristagarna består av Ann-Mari Sahlström, Ingrid Martens och Majdor Segerström. De valde Maria Falegård och Susanne Olsson med motiveringen att Maria och Susanne under flera år varit aktiva och arbetat för Falköping och stött många andra företagare inom kommunen.

Nya lokaler

Deras nysatning med Smart design som funnits sedan 2001 har flyttat och lyft upp stora lokaler som tidigare tillhörde Gustav Johanssons bil. Man har även helrenoverat den gamla macken i samma byggnad som länge stått tom. Lokalerna delas nu av flera företagare förutom Smart design & Illustrations AB och man har verkligen skapat nytt liv och rörelse med ytterligare ett litet företagscentrum på Mossvägen.

– Det går lättare att driva företag om alla hjälps åt och om man har en stor lokal förankring, menar båda.

Maria är även ordförande i Falköpings företagarförening. Susanne är kassör och de har även på detta sätt hjälpt många lokala företagare i Falköpings kommun.

Det har blivit en tradition att partiet varje år utser årets kvinnliga företagare just på internationella kvinnodagen. Som vanligt firade man detta med blommor och diplom och i år i företaget Smart designs lokaler på Mossvägen i Falköping.

Centerpartiets kretsstyrelse som utsett pristagarna består av Ann-Mari Sahlström, Ingrid Martens och Majdor Segerström. De valde Maria Falegård och Susanne Olsson med motiveringen att Maria och Susanne under flera år varit aktiva och arbetat för Falköping och stött många andra företagare inom kommunen.

Nya lokaler

Deras nysatning med Smart design som funnits sedan 2001 har flyttat och lyft upp stora lokaler som tidigare tillhörde Gustav Johanssons bil. Man har även helrenoverat den gamla macken i samma byggnad som länge stått tom. Lokalerna delas nu av flera företagare förutom Smart design & Illustrations AB och man har verkligen skapat nytt liv och rörelse med ytterligare ett litet företagscentrum på Mossvägen.

– Det går lättare att driva företag om alla hjälps åt och om man har en stor lokal förankring, menar båda.

Maria är även ordförande i Falköpings företagarförening. Susanne är kassör och de har även på detta sätt hjälpt många lokala företagare i Falköpings kommun.