12 mar 2015 09:27

12 mar 2015 09:27

Misstänks för knivhot och häleri

En Falköpingsbo har åtalats misstänkt för olaga hot, då han ska ha riktat en kniv mot en person. Han åtalas också för sju fall av häleri och stöld. Mannen erkänner flertalet brott.

Tidigare i år har det stulits bland annat en eldriven cykel, vanliga cyklar, en motorsåg, slalompjäxor, hjälmar och en gassvets på olika adresser i Falköping. Vem som ligger bakom stölderna kan polis och åklagare inte bevisa, men däremot har godset påträffats hos en 37-årig Falköpingsbo.

Han åtalas nu misstänkt för sju fall av häleri. Åklagaren säger i åtalet att mannen har ”tagit befattning” med det stulna godset och på så sätt försvårat för ägarna att få det tillbaka.

Mannen erkänner sex av sju häleribrott.

I februari ska mannen dock själv ha stulit gods från en man och åtalas misstänkt för stöld i det fallet. Han har också hotat ägaren genom att rikta en kniv, som han också viftade med, mot ägaren. För den gärningen åtals han misstänkt för olaga hot. Eftersom han hade kniv på allmän plats åtalas han dessutom misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen anhölls i mitten av februari, men försattes på fri fot några dagar senare. Ytterligare ett par dagar senare anhölls han igen och har varit häktad sedan i slutet av februari.

Tidigare i år har det stulits bland annat en eldriven cykel, vanliga cyklar, en motorsåg, slalompjäxor, hjälmar och en gassvets på olika adresser i Falköping. Vem som ligger bakom stölderna kan polis och åklagare inte bevisa, men däremot har godset påträffats hos en 37-årig Falköpingsbo.

Han åtalas nu misstänkt för sju fall av häleri. Åklagaren säger i åtalet att mannen har ”tagit befattning” med det stulna godset och på så sätt försvårat för ägarna att få det tillbaka.

Mannen erkänner sex av sju häleribrott.

I februari ska mannen dock själv ha stulit gods från en man och åtalas misstänkt för stöld i det fallet. Han har också hotat ägaren genom att rikta en kniv, som han också viftade med, mot ägaren. För den gärningen åtals han misstänkt för olaga hot. Eftersom han hade kniv på allmän plats åtalas han dessutom misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen anhölls i mitten av februari, men försattes på fri fot några dagar senare. Ytterligare ett par dagar senare anhölls han igen och har varit häktad sedan i slutet av februari.