29 mar 2015 15:09

29 mar 2015 15:42

Hus i Falköping totalförstört i brand

En större villa med två lägenheter totalförstördes i en brand tidigt på söndagsmorgonen i Falköping.

Ingen människa skadades allvarligt.

Det var vid halvsextiden på söndagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till Torstenssonsgatan där det hade börjat brinna i den övre delen av huset.

Andra våningen blev helt förstörd, och räddningstjänsten, som satte in styrkor från Falköping, Skara och Floby, klassar hela huset som en totalskada då första våningen fick vatten-, brand- och rökskador. Huset var äldre och därför var släckningsarbetet svårt.

Lägenheten på andra våningen var helt nyrenoverad och de nya hyresgästerna skulle flytta in nästa vecka. Räddningstjänsten hade först fått information om att någon ändå skulle finnas i lägenheten, men så var inte fallet.

Ägaren till huset, som bor på första våningen, rökskadades lindrigt och fick uppsöka sjukhus.

Det är fortfarande oklart om branden startade på andra våningen eller på vinden. Orsaken är också än så länge okänd.

Det var vid halvsextiden på söndagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till Torstenssonsgatan där det hade börjat brinna i den övre delen av huset.

Andra våningen blev helt förstörd, och räddningstjänsten, som satte in styrkor från Falköping, Skara och Floby, klassar hela huset som en totalskada då första våningen fick vatten-, brand- och rökskador. Huset var äldre och därför var släckningsarbetet svårt.

Lägenheten på andra våningen var helt nyrenoverad och de nya hyresgästerna skulle flytta in nästa vecka. Räddningstjänsten hade först fått information om att någon ändå skulle finnas i lägenheten, men så var inte fallet.

Ägaren till huset, som bor på första våningen, rökskadades lindrigt och fick uppsöka sjukhus.

Det är fortfarande oklart om branden startade på andra våningen eller på vinden. Orsaken är också än så länge okänd.