01 apr 2015 06:00

01 apr 2015 06:00

Ät frukost med tranorna på påskrundan

Besök gallerier, titta på när offentlig konst växer fram eller ät frukost med tranorna vid Trandansen. Konstrundan i påsk närmar sig. Årets datum är 3-6 april.

Årets Vårmagasin ges ut av näringslivsbolaget Falköping.nu i samarbete med Falbygdens mat och kultur. Här hittar den som vill planera sin egen konstrunda ett 30-tal hållpunkter med gallerier, affärer och utställningslokaler att besöka.

En av dem är Göran Löfwing som är aktuell med sin nya utställning ”I Jägarnas rike” med klassiskt naturmåleri. ”Görans känsla för naturen lämnar inget åt slumpen. Ögonblicken finns där, känsligt fångade med stort allvar men också med humor”, skriver Gerth Bragnå.

Storstad

Hos Galleri Sandström har möbelkonstnären Mercedes Murat, Anneli Sandström med mixed media och skulptören P-A Sandström lanserat ett gemensamt koncept, Urban Jungle. En utställning med storstadspuls och inspiration från New York av dem tre.

Många är konstnärerna som försökt att komma med till årets vårsalong på Bildkällaren. Utställningen har öppet från 2 april till och med 19 april.

Hos galleri Tinnert återfinns två nygamla ansikten. Irene Leijon ställer ut med textil och Karlheinz Sauer med silver. Irene hade sin förra utställning på galleriet för tio år sedan medan Karlheinz har sin tredje utställning där. Men även ett samarbete mellen honom och glasblåsare Micke Johansson från Örsjö återfinns i galleriet.

Offentlig konst

Den som missade att se när Dano Wilhelmsson målade muralmålningen vid Trädgårdsgatan under Mekelmäss får nu en ny chans. Det nya projektet som han påbörjar under påsk är att fylla fasaden vid Bredablick med lokala motiv.

Ekehagen håller också öppet och satsar på Arkeologirundan den 5-6 april. Carl Johan Gunnarsson finns på plats för att värdera dina fornfynd.

För den som inte kan låta bli årets mest säkra vårtecken, är en runda till Trandansen ett måste.

I skrivande stund finns det 15 900 tranor på plats vid Hornborgasjön. Rekordet är 26 500 tranor den 3 april 2012. Kommer det att slås i år?

Årets Vårmagasin ges ut av näringslivsbolaget Falköping.nu i samarbete med Falbygdens mat och kultur. Här hittar den som vill planera sin egen konstrunda ett 30-tal hållpunkter med gallerier, affärer och utställningslokaler att besöka.

En av dem är Göran Löfwing som är aktuell med sin nya utställning ”I Jägarnas rike” med klassiskt naturmåleri. ”Görans känsla för naturen lämnar inget åt slumpen. Ögonblicken finns där, känsligt fångade med stort allvar men också med humor”, skriver Gerth Bragnå.

Storstad

Hos Galleri Sandström har möbelkonstnären Mercedes Murat, Anneli Sandström med mixed media och skulptören P-A Sandström lanserat ett gemensamt koncept, Urban Jungle. En utställning med storstadspuls och inspiration från New York av dem tre.

Många är konstnärerna som försökt att komma med till årets vårsalong på Bildkällaren. Utställningen har öppet från 2 april till och med 19 april.

Hos galleri Tinnert återfinns två nygamla ansikten. Irene Leijon ställer ut med textil och Karlheinz Sauer med silver. Irene hade sin förra utställning på galleriet för tio år sedan medan Karlheinz har sin tredje utställning där. Men även ett samarbete mellen honom och glasblåsare Micke Johansson från Örsjö återfinns i galleriet.

Offentlig konst

Den som missade att se när Dano Wilhelmsson målade muralmålningen vid Trädgårdsgatan under Mekelmäss får nu en ny chans. Det nya projektet som han påbörjar under påsk är att fylla fasaden vid Bredablick med lokala motiv.

Ekehagen håller också öppet och satsar på Arkeologirundan den 5-6 april. Carl Johan Gunnarsson finns på plats för att värdera dina fornfynd.

För den som inte kan låta bli årets mest säkra vårtecken, är en runda till Trandansen ett måste.

I skrivande stund finns det 15 900 tranor på plats vid Hornborgasjön. Rekordet är 26 500 tranor den 3 april 2012. Kommer det att slås i år?

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.