20 apr 2015 15:43

20 apr 2015 15:43

Ägare åtalas för djurplågeri

FALKÖPING: Misstänkt djurplågeri

Djuret fick inte tillräckligt med foder eller vatten av god kvalitet. Nu åtalas en djurägare i Falköping misstänkt för djurplågeri.

Under en period under hösten 2013 ska ett svin ha utsatts för vanskötsel som innebar lidande för djuret. Djuret ägdes av en man i 50-årsåldern, hemmahörande i Falköping. Nu åtalas mannen misstänkt för djurplågeri. Åklagaren säger i åtalet att han har utsatt svinet för lidande utan att det fanns godtagbara skäl. Mannen har inte gett djuret tillräckligt med foder, det har heller inte fått vatten av god kvalitet. Mannen har heller inte, enligt uppgifter i åtalet, hållit svinets förvaringsutrymmen tillfredsställande rena. Mannen har i förhör förnekat brott.

Under en period under hösten 2013 ska ett svin ha utsatts för vanskötsel som innebar lidande för djuret. Djuret ägdes av en man i 50-årsåldern, hemmahörande i Falköping. Nu åtalas mannen misstänkt för djurplågeri. Åklagaren säger i åtalet att han har utsatt svinet för lidande utan att det fanns godtagbara skäl. Mannen har inte gett djuret tillräckligt med foder, det har heller inte fått vatten av god kvalitet. Mannen har heller inte, enligt uppgifter i åtalet, hållit svinets förvaringsutrymmen tillfredsställande rena. Mannen har i förhör förnekat brott.