24 apr 2015 16:38

24 apr 2015 16:45

Foto: Rikard Jansson

Hyllning till gemenskap, kärlek och vår

Ållebergsgymnasiets konsert ”What a wonderful world” blev en hyllning till gemenskapen, kärleken och våren. Men det flörtades även med äldre tidsepoker.

Generalrepetition och premiär samma dag. Persiennen drogs upp tidigt på fredagsmorgonen för eleverna på gymnasiet när de skulle sätta framträdena i ryggmärgen. Ensemblen tog plats på stadsteatern inför ditbjudna gäster som SFI-elever på Lärcenter och särskolorna. Senare dallrade premiärnerverna när det skarpt läge inför andra gymnasieelever och senare på kvällen, för allmänheten.

Eleverna visade upp ett brett register med så väl hårdrock från 80-talet som klassisk körmusik. Det blev moderna inslag med musik av Salem al Fakir men också äldre låtar som nog kändes igen av de flesta ”Jag vill tacka livet” skriven av Chilenska Violeta Parra. Måndagsorkestern framförde med inlevelse låten ”With a little help from my friends” som ockås är ledmotivet i ungdomsserien ”En härlig tid”.

Körledaren Ann-Britt Werner fick lite extra uppmärksamhet när hon omsvärmades av ”unga män som sjunger kärlekens lov”, med låten ”Pretty baby”.

Tempoökning blev det när estet-ettorna framförde Guns´n Roses-klassikern Paradise city som är en hyllning till LA, Los Angeles.

På måndag kommer föreställningen att ges tre gånger för grundskolan och den 27 juni kommer showen att framföras på Hyllningsfesten vid festplats Mösseberg.

Generalrepetition och premiär samma dag. Persiennen drogs upp tidigt på fredagsmorgonen för eleverna på gymnasiet när de skulle sätta framträdena i ryggmärgen. Ensemblen tog plats på stadsteatern inför ditbjudna gäster som SFI-elever på Lärcenter och särskolorna. Senare dallrade premiärnerverna när det skarpt läge inför andra gymnasieelever och senare på kvällen, för allmänheten.

Eleverna visade upp ett brett register med så väl hårdrock från 80-talet som klassisk körmusik. Det blev moderna inslag med musik av Salem al Fakir men också äldre låtar som nog kändes igen av de flesta ”Jag vill tacka livet” skriven av Chilenska Violeta Parra. Måndagsorkestern framförde med inlevelse låten ”With a little help from my friends” som ockås är ledmotivet i ungdomsserien ”En härlig tid”.

Körledaren Ann-Britt Werner fick lite extra uppmärksamhet när hon omsvärmades av ”unga män som sjunger kärlekens lov”, med låten ”Pretty baby”.

Tempoökning blev det när estet-ettorna framförde Guns´n Roses-klassikern Paradise city som är en hyllning till LA, Los Angeles.

På måndag kommer föreställningen att ges tre gånger för grundskolan och den 27 juni kommer showen att framföras på Hyllningsfesten vid festplats Mösseberg.