29 apr 2015 09:35

29 apr 2015 09:39

Poliser skulle ut på larm - då dog bilen

När polispatrullen i Falköping snabbt skulle iväg på ett larm, dog bilen. Den gick inte att starta igen och poliserna fick kasta sig in i en annan bil för att komma iväg på utryckningen.

Händelsen inträffade i februari när polispatrullen i Falköping fick ett så kallat prio-ett-larm. En av polismännen backade ut bilen ur garaget och sedan dog bilen. Enligt tillbudsanmälan som gjorts efter händelsen försökte polismannen att starta den igen, men det var omöjligt, och bilen blev stående på garageplanen på polishusgården.

Polispatrullen fick kasta sig in i en annan bil för att kunna utföra sitt jobb.

I anmälan står också att den krånglande bilen tidigare har varit på verkstad för exakt samma fel, att den bara stannar. Bilverkstaden ska ha uppgett att man inte hittat något fel. Förslaget från polisen som gjort anmälan är helt enkelt att bilen byts ut då den inte är tillförlitlig i utryckningstjänst. ”Om detta inträffar vid fel tillfälle kan det bli riktigt farligt”, säger polismannen i anmälan.

Händelsen inträffade i februari när polispatrullen i Falköping fick ett så kallat prio-ett-larm. En av polismännen backade ut bilen ur garaget och sedan dog bilen. Enligt tillbudsanmälan som gjorts efter händelsen försökte polismannen att starta den igen, men det var omöjligt, och bilen blev stående på garageplanen på polishusgården.

Polispatrullen fick kasta sig in i en annan bil för att kunna utföra sitt jobb.

I anmälan står också att den krånglande bilen tidigare har varit på verkstad för exakt samma fel, att den bara stannar. Bilverkstaden ska ha uppgett att man inte hittat något fel. Förslaget från polisen som gjort anmälan är helt enkelt att bilen byts ut då den inte är tillförlitlig i utryckningstjänst. ”Om detta inträffar vid fel tillfälle kan det bli riktigt farligt”, säger polismannen i anmälan.