08 maj 2015 13:04

08 maj 2015 13:04

Kom inte ihåg – åtalad frikändes

FALKÖPING: Friades under rättegången

En Falköpingsbo hade åtalats misstänkt för två fall av sexuellt ofredande mot en flicka. Men under rättegången mindes hon inte mycket av det som skulle ha hänt och åklagaren lade då ner åtalet och mannen frikändes.

Vid två tillfällen skulle mannen ha utsatt en flicka för sexuellt ofredande på en ort i Falköpings kommun. Bland annat skulle han ha rört vid henne och dessutom ha ställt frågor av sexuell karaktär. Ärendet polisanmäldes och flickan förhördes av polisen.

Förnekade brott

Mannen åtalades i början av 2015 misstänkt för sexuellt ofredande. Åklagaren menade att ofredandet skett på ett sätt som varit ägnat att kränka målsägandens sexuella integritet. Målsäganden yrkade också på 5 000 kronor i skadestånd avseende allvarlig kränkning. Mannen hade i förhör förnekat gärningen.

Nyligen hölls rättegång mot mannen i tingsrätten i Skövde. Målet tog då en oväntad vändning. Under pågående huvudförhandling lade kammaråklagare Lars Johansson ner åtalet, detta eftersom han ansåg att det inte längre fanns tillräckliga skäl för att mannen var skyldig till brott.

Mindes inte

– När målsäganden förhördes under rättegången berättade hon inte det hon berättat i förhör. Hon mindes inte allt som skulle ha hänt, säger Lars Johansson till SLA.

– Eftersom hon inte kunde återge händelserna i domstolen valde jag att lägga ner åtalet.

Målsägande ska heller inte ha haft något emot att målet skrevs av och skadeståndstalan återkallades.

Vad skälet var till att flickan inte berättade under rättegången det hon sagt vid förhör vet inte Johansson.

– Hon mindes helt enkelt inte vad som hänt.

Vid två tillfällen skulle mannen ha utsatt en flicka för sexuellt ofredande på en ort i Falköpings kommun. Bland annat skulle han ha rört vid henne och dessutom ha ställt frågor av sexuell karaktär. Ärendet polisanmäldes och flickan förhördes av polisen.

Förnekade brott

Mannen åtalades i början av 2015 misstänkt för sexuellt ofredande. Åklagaren menade att ofredandet skett på ett sätt som varit ägnat att kränka målsägandens sexuella integritet. Målsäganden yrkade också på 5 000 kronor i skadestånd avseende allvarlig kränkning. Mannen hade i förhör förnekat gärningen.

Nyligen hölls rättegång mot mannen i tingsrätten i Skövde. Målet tog då en oväntad vändning. Under pågående huvudförhandling lade kammaråklagare Lars Johansson ner åtalet, detta eftersom han ansåg att det inte längre fanns tillräckliga skäl för att mannen var skyldig till brott.

Mindes inte

– När målsäganden förhördes under rättegången berättade hon inte det hon berättat i förhör. Hon mindes inte allt som skulle ha hänt, säger Lars Johansson till SLA.

– Eftersom hon inte kunde återge händelserna i domstolen valde jag att lägga ner åtalet.

Målsägande ska heller inte ha haft något emot att målet skrevs av och skadeståndstalan återkallades.

Vad skälet var till att flickan inte berättade under rättegången det hon sagt vid förhör vet inte Johansson.

– Hon mindes helt enkelt inte vad som hänt.