09 maj 2015 14:22

09 maj 2015 14:32

Polis tvingades skjuta anfallande hund på asylboende

En man var hotfull mot några personer på ett asylboende i Vartofta på lördagsförmiddagen. Han hade med sig en stor, aggressiv hund.

När polisen kom till platsen vid 11.30-tiden släppte mannen hunden, enligt uppgift en rottweiler, mot patrullen. Poliserna kände sig trängda och kunde enligt polisens hemsida inget annat göra än att skjuta den angripande hunden till döds.

Mannen, som är i 50-årsåldern, kunde sedan gripas. Han är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

När polisen kom till platsen vid 11.30-tiden släppte mannen hunden, enligt uppgift en rottweiler, mot patrullen. Poliserna kände sig trängda och kunde enligt polisens hemsida inget annat göra än att skjuta den angripande hunden till döds.

Mannen, som är i 50-årsåldern, kunde sedan gripas. Han är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.