14 maj 2015 17:25

14 maj 2015 20:38

Kraftig industribrand i Åsarp

En våldsam brand rasar just nu i byggvaruhuset Åsarp Bygg och handel söder om Falköping sedan 17-tiden på torsdagen. Branden är utom kontroll då explosionsrisk på grund av gasflaskor hindrar räddningstjänsten från att gå in i byggnaden.

Räddningstjänst och ambulans larmades till byggvaruhuset i Åsarp strax efter klockan 17, på grund av kraftig rökutveckling.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden redan fullt utvecklad och hittills har man inte kunnat gå i byggnaden på grund av explosionsrisken då gasflaskor förvaras i byggnaden. Fortfarande vid 20-tiden var branden utom kontroll.

- Vi har styrkor från Trädet, Falköping, Floby och Skara som arbetar med branden, säger Joakim Ramåker som är räddningschef i beredskap, till Falköpings tidning på nätet.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden. Räddningstjänsten har fått inrikta sig på att minimiera spridningsrisken och evekuera närboende i området. Släckningsarbetet beräknas pågå långt in på fredagsmorgonen.

 

Räddningstjänst och ambulans larmades till byggvaruhuset i Åsarp strax efter klockan 17, på grund av kraftig rökutveckling.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden redan fullt utvecklad och hittills har man inte kunnat gå i byggnaden på grund av explosionsrisken då gasflaskor förvaras i byggnaden. Fortfarande vid 20-tiden var branden utom kontroll.

- Vi har styrkor från Trädet, Falköping, Floby och Skara som arbetar med branden, säger Joakim Ramåker som är räddningschef i beredskap, till Falköpings tidning på nätet.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden. Räddningstjänsten har fått inrikta sig på att minimiera spridningsrisken och evekuera närboende i området. Släckningsarbetet beräknas pågå långt in på fredagsmorgonen.

 

Till händelsekartan