15 maj 2015 09:31

15 maj 2015 09:31

Åtalad för våld och hot

BROTT

En 46-årig Falköpingsbo har åtalats misstänkt för att ha hotat och ofredat en kvinna i Falköping.

Enligt det åtal som kammaråklagare Mats-Olof Johansson lämnat in till Skaraborgs tingsrätt har den 46-årige mannen i början av februari i år bankat på och försökt slita upp en Falköpingskvinnas ytterdörr.

Han ska vid samma tillfälle ha gapat och skrikit och kallat kvinnan för ”jävla hora”.

Sparkat och dunkat

En dryg månad senare ska 46-åringen ha hotat kvinnan genom att skrika ”öppna dörren så jag kommer in, annars blir det riktigt illa”. Han ska också ha sparkat och dunkat på kvinnans ytterdörr samtidigt som han skrek okvädningsord.

Enligt åklagaren var hoten sådana att kvinnan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Motstånd

Då en polispatrull skulle gripa mannen efter den andra händelsen satte han sig till motvärn och försökte hindra poliserna i deras myndighetsutövning genom att kränga med kroppen och dra med sina armar.

För detta misstänks han nu för våldsamt motstånd.

I polisförhör har den 46-årige mannen erkänt att han ofredat kvinnan men nekat till övriga brottsmisstankar som riktas mot honom.

Enligt det åtal som kammaråklagare Mats-Olof Johansson lämnat in till Skaraborgs tingsrätt har den 46-årige mannen i början av februari i år bankat på och försökt slita upp en Falköpingskvinnas ytterdörr.

Han ska vid samma tillfälle ha gapat och skrikit och kallat kvinnan för ”jävla hora”.

Sparkat och dunkat

En dryg månad senare ska 46-åringen ha hotat kvinnan genom att skrika ”öppna dörren så jag kommer in, annars blir det riktigt illa”. Han ska också ha sparkat och dunkat på kvinnans ytterdörr samtidigt som han skrek okvädningsord.

Enligt åklagaren var hoten sådana att kvinnan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Motstånd

Då en polispatrull skulle gripa mannen efter den andra händelsen satte han sig till motvärn och försökte hindra poliserna i deras myndighetsutövning genom att kränga med kroppen och dra med sina armar.

För detta misstänks han nu för våldsamt motstånd.

I polisförhör har den 46-årige mannen erkänt att han ofredat kvinnan men nekat till övriga brottsmisstankar som riktas mot honom.