28 maj 2015 11:52

28 maj 2015 11:56

Man åtalas efter attack mot flyktingbarn

Den man som hotade personal flyktingbarn vid asylboendet i Vartofta och även triggade sin okopplade hund att attackera dem åtalas nu. Han släppte också hunden mot poliser som kom för att ingripa mot honom.

Det var den 9 maj som mannen hotade en anställd och två flyktingbarn utanför asylboendet i Vartofta. De tre blev givetvis rädda. Än mer rädda blev de när mannen triggade sin okopplade hund att gå till attack mot dem. De kunde låsa in sig i väntan på polisen.

Mannen greps senare i sitt hem, men först skickade han hunden på en av polismännen – polisen tvingades skjuta hunden – samma polisman och ytterligare ett par dödshotades också av mannen. Han försökte dessutom att skalla en polis.

Mannen åtalas nu misstänkt för olaga hot, försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman.

Mannen förnekar brott.

Det var den 9 maj som mannen hotade en anställd och två flyktingbarn utanför asylboendet i Vartofta. De tre blev givetvis rädda. Än mer rädda blev de när mannen triggade sin okopplade hund att gå till attack mot dem. De kunde låsa in sig i väntan på polisen.

Mannen greps senare i sitt hem, men först skickade han hunden på en av polismännen – polisen tvingades skjuta hunden – samma polisman och ytterligare ett par dödshotades också av mannen. Han försökte dessutom att skalla en polis.

Mannen åtalas nu misstänkt för olaga hot, försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman.

Mannen förnekar brott.