11 jun 2015 13:38

11 jun 2015 13:38

Blomdag vid sjön

NATUR: Aktivitet för hela familjen

”De vilda blommornas dag” är rubriken på en somrig aktivitet vid Hornborgasjön.

Det är på söndag som det bjuds in till ”De vilda blommornas dag” med aktiviteter för hela familjen vid Naturum. Barnen kan tova bin och humlor tillsammans med Viktoria Johansson från Johanssons Lamm & Ull och Falbygdens biodlarförening finns på plats för att slunga honung. Dessutom pågår en utställning med vilda växter från omgivningarna.

– Vill du veta vad den söta blå blomman heter, hur man sköter en äng, kommer igång med biodling eller tova och leka med ull så har vi något för alla, säger Sofie Stålhand föreståndare för Naturum vid Hornborgasjön.

Det är på söndag som det bjuds in till ”De vilda blommornas dag” med aktiviteter för hela familjen vid Naturum. Barnen kan tova bin och humlor tillsammans med Viktoria Johansson från Johanssons Lamm & Ull och Falbygdens biodlarförening finns på plats för att slunga honung. Dessutom pågår en utställning med vilda växter från omgivningarna.

– Vill du veta vad den söta blå blomman heter, hur man sköter en äng, kommer igång med biodling eller tova och leka med ull så har vi något för alla, säger Sofie Stålhand föreståndare för Naturum vid Hornborgasjön.