15 jun 2015 12:33

15 jun 2015 12:33

Sommarmusik på äldreboenden

KULTUR: Jazz och folkmusik

Kultursatsningen Kulturkontakten fortsätter i sommar med folkmusik och jazz.

”Kan du inte ta dig till musiken tar vi musiken till dig”. Med det budskapet låter projektet Kulturkontakten de boende på äldreboenden få uppleva kultur i form av musik och så småningom även konst.

Jazz i Stenstorp

Under ett års tid framförs över 250 konserter i tre kommuner i Skaraborg. För Falköpings del handlar det om 96 framträdanden på äldreboenden, dagverksamheter och dagcentraler. Musiken är en blandning med allt från visor till jazz och folkmusik.

I juli gästas flera äldreboenden av en jazzduo bestående av Andreas Backelund och Mattias Engström. Ranliden, Stenstorp och Frökindsgården i Kinnarp är några av spelplatserna.

Folkmusik med Vittra

I augusti åker folkmusikgruppen Vittra på turné. Gruppen består av Anna Dahlgren Johansson, Åsa Björkman och Karin Sjöberg som har sina rötter i Floby och Gökhem. Vittra kommer att bjuda på svensk, norsk och brittisk folkmusik. De framträder bland annat på Ranliden, Stenstorp, Floby och Elvagården i Vartofta.

”Kan du inte ta dig till musiken tar vi musiken till dig”. Med det budskapet låter projektet Kulturkontakten de boende på äldreboenden få uppleva kultur i form av musik och så småningom även konst.

Jazz i Stenstorp

Under ett års tid framförs över 250 konserter i tre kommuner i Skaraborg. För Falköpings del handlar det om 96 framträdanden på äldreboenden, dagverksamheter och dagcentraler. Musiken är en blandning med allt från visor till jazz och folkmusik.

I juli gästas flera äldreboenden av en jazzduo bestående av Andreas Backelund och Mattias Engström. Ranliden, Stenstorp och Frökindsgården i Kinnarp är några av spelplatserna.

Folkmusik med Vittra

I augusti åker folkmusikgruppen Vittra på turné. Gruppen består av Anna Dahlgren Johansson, Åsa Björkman och Karin Sjöberg som har sina rötter i Floby och Gökhem. Vittra kommer att bjuda på svensk, norsk och brittisk folkmusik. De framträder bland annat på Ranliden, Stenstorp, Floby och Elvagården i Vartofta.