26 jun 2015 20:00

26 jun 2015 20:00

Två unika fastigheter till salu samtidigt

Två fastigheter som båda driver olika former av affärsverksamhet ligger nu ute till försäljning på hemnet.se. Både Cesarstugan och Bolum Horisont förväntas inom kort få nya ägare.

Cesarstugan i Östra Tunhem har anor från 1870-talet då ett mindre bostadshus, Cesartorpet byggdes med tre rum och kök. Sedan 1982 har gården byggts ut och har i dag en boarea på 240 kvadratmeter och en tomtarea på 1000 kvadratkilometer. 1993 byggdes restaurangen Cesarstugan som har plats för 240 gäster. Fastigheten ligger vackert beläget på Mössebergs norra sida med utsikt över Hornborgasjön och båda bergen Kinnekulle och Billingen.

Teater och show

På gården finns det även en teatersalong som under årens lopp visat många olika föreställningar, senast revyn Cesarsköj som drog storpublik varje föreställning. Salongen rymmer 221 gäster och har en scen på 90 kvadratmeter med tillhörande loger i kulisserna. Det finns en fullt utrustad ljudanläggning, trådlösa mikrofoner, storbildsprojektor och hörslinga för de som behöver. Dessutom går det köra in med bil direkt på scenen.

11 miljoner

Fastigheten inrymmer även ett gårdsbageri där det bland annat bakas matbröd, kakor och skorpor till försäljning. Utställningen Bondens år, som också finns i lokalerna, består av ett 50-tal vaxfigurer som visar hur Sverige såg ut för runt 70 år sedan. Priset för fastigheten är satt till 11 miljoner kronor.

Olika verksamheter

På andra sidan Hornborgasjön ligger konferensanläggningen Bolum Horisont som bedriver olika former av verksamheter. Även den ligger nu ute till försäljning för ett pris på 7 890 000 kronor.

Anlagd trädgård

Anläggningen byggdes mellan 2006 och 2007 och består av en konferensyta på nästan 400 kvadratmeter med samlingssal, vinterträdgård, kontorsytor och personalutrymmen. Runt om byggnaden utgör ytor av stenlagd Bohusgranit, kalstensmurar och dammar en trädgårdsanläggning som ramar in verksamheten.

Medicin och konst

Bolum Horisont har även varit hemvist för Nei Jing Akademin som nyttjat orangeriet, en utbildningssal, behandlingsrum. Utbildningen inriktar sig på kinesisk medicin och utbildar bland annat akupunktörer och terapeuter. Verksamheten inrymmer även keramikstudio med tillhörande utställningslokal som ofta används till olika former av konstutsällningar, exempelvis under Konstnatten och Konstrundan som hålls varje höst respektive vår.

Cesarstugan i Östra Tunhem har anor från 1870-talet då ett mindre bostadshus, Cesartorpet byggdes med tre rum och kök. Sedan 1982 har gården byggts ut och har i dag en boarea på 240 kvadratmeter och en tomtarea på 1000 kvadratkilometer. 1993 byggdes restaurangen Cesarstugan som har plats för 240 gäster. Fastigheten ligger vackert beläget på Mössebergs norra sida med utsikt över Hornborgasjön och båda bergen Kinnekulle och Billingen.

Teater och show

På gården finns det även en teatersalong som under årens lopp visat många olika föreställningar, senast revyn Cesarsköj som drog storpublik varje föreställning. Salongen rymmer 221 gäster och har en scen på 90 kvadratmeter med tillhörande loger i kulisserna. Det finns en fullt utrustad ljudanläggning, trådlösa mikrofoner, storbildsprojektor och hörslinga för de som behöver. Dessutom går det köra in med bil direkt på scenen.

11 miljoner

Fastigheten inrymmer även ett gårdsbageri där det bland annat bakas matbröd, kakor och skorpor till försäljning. Utställningen Bondens år, som också finns i lokalerna, består av ett 50-tal vaxfigurer som visar hur Sverige såg ut för runt 70 år sedan. Priset för fastigheten är satt till 11 miljoner kronor.

Olika verksamheter

På andra sidan Hornborgasjön ligger konferensanläggningen Bolum Horisont som bedriver olika former av verksamheter. Även den ligger nu ute till försäljning för ett pris på 7 890 000 kronor.

Anlagd trädgård

Anläggningen byggdes mellan 2006 och 2007 och består av en konferensyta på nästan 400 kvadratmeter med samlingssal, vinterträdgård, kontorsytor och personalutrymmen. Runt om byggnaden utgör ytor av stenlagd Bohusgranit, kalstensmurar och dammar en trädgårdsanläggning som ramar in verksamheten.

Medicin och konst

Bolum Horisont har även varit hemvist för Nei Jing Akademin som nyttjat orangeriet, en utbildningssal, behandlingsrum. Utbildningen inriktar sig på kinesisk medicin och utbildar bland annat akupunktörer och terapeuter. Verksamheten inrymmer även keramikstudio med tillhörande utställningslokal som ofta används till olika former av konstutsällningar, exempelvis under Konstnatten och Konstrundan som hålls varje höst respektive vår.

  • Anna Leijon