24 jul 2015 06:00

24 jul 2015 06:00

Motorfesten tillbaka

Nu drar Nasco Yankees populära motordag i gång igen. På lördag blir det bilutställning och cruising i Falköping.

Som vanligt äger Nasco Yankee Meet rum på flygplatsen, mellan kl. 9 och 15. Över tusen fordon väntas dyka upp till utställningen. Även om huvudfokus ligger på amerikanska femtiotalsbilar så finns mycket annat med motorer. Besökarna röstar fram finaste fordon i olika kategorier. Det finns även fler händelser i programmet för dem som inte bara är där för motorerna, bland annat modevisning, dansuppvisning och jeepkörning. Ett välkommet återbesök är också förra årets gäst, ett flygplan av modellen DC-3 som man kan gå in och titta i.

Cruising

Mellan kl. 6 och midnatt fortsätter folkfesten med cruisingen. Detta år har deltagande bilar fått en ny slinga inne i staden att köra på. Den går längs Bangatan, Trädgårdsgatan, Sankt Olofsgatan och vänder upp mot Sankt Sigfridsgatan och Dotorpsgatan. Dessutom har Viltmat.nu tagit initiativet att ordna en fest i Plantis, med mat och öl tillgängligt. Motordånet på Ströget kommer att ackompanjeras av tre artister som spelar jazz, rock och reggae. Nasco Yankees uppmanar alla att komma och se på bilar under kvällstimmarna.

Som vanligt äger Nasco Yankee Meet rum på flygplatsen, mellan kl. 9 och 15. Över tusen fordon väntas dyka upp till utställningen. Även om huvudfokus ligger på amerikanska femtiotalsbilar så finns mycket annat med motorer. Besökarna röstar fram finaste fordon i olika kategorier. Det finns även fler händelser i programmet för dem som inte bara är där för motorerna, bland annat modevisning, dansuppvisning och jeepkörning. Ett välkommet återbesök är också förra årets gäst, ett flygplan av modellen DC-3 som man kan gå in och titta i.

Cruising

Mellan kl. 6 och midnatt fortsätter folkfesten med cruisingen. Detta år har deltagande bilar fått en ny slinga inne i staden att köra på. Den går längs Bangatan, Trädgårdsgatan, Sankt Olofsgatan och vänder upp mot Sankt Sigfridsgatan och Dotorpsgatan. Dessutom har Viltmat.nu tagit initiativet att ordna en fest i Plantis, med mat och öl tillgängligt. Motordånet på Ströget kommer att ackompanjeras av tre artister som spelar jazz, rock och reggae. Nasco Yankees uppmanar alla att komma och se på bilar under kvällstimmarna.

  • Jesper Sydhagen