06 aug 2015 06:00

06 aug 2015 06:00

Hoppas på final i Revy-SM

Teaterbovens orkester med och tävlar

”Ryssen kommer”. Så heter numret som Teaterbovens orkester tävlar med i Revy-SM i Kalmar. Målet är att gå till final och vinna.
– Det är några tunga bitar vi drar i: Homosexualitet, lika värde och vårt eget försvar som vi driver lite med, säger Jimmy Laakso.

”Ryssen kommer” från förra årets revy med Teaterboven i Falköping är med i Revy-SM som i år avgörs i Kalmar. Tävlar gör orkestern, det vill säga Jimmy Laakso, Joakim Kanon, Andreas Larsson och Mattias Jarlhed. Men utan instrument, musiken är förinspelad och killarna sjunger - och dansar.

– Det började med OS i Sotji då Pussy Riot (rysk punkgrupp) fick stryk av staten och kapitalet. Jag tycker att Rysslands syn på lika värde är skit, så då började jag att kika lite på en text om detta, berättar Jimmy Laakso som kom med idén.

– Själva numret går ut på att ryssarna kommer hit och så ska svenska försvaret, litet som det är, försöka mota bort dem. Stoppa en invasion helt enkelt. Då kan man antingen skrämma bort dem med löften om människors lika värde eller tala om för dem att de också får vara här, men då får de ändra på sig, säger Joakim Kanon.

– Så det är några tunga bitar som vi drar i: Homosexualitet, lika värde och vårt eget försvar som vi driver lite med, säger Jimmy.

– Allt är ju minst lika aktuellt i dag som när numret skrevs, konstaterar Joakim.

”Ryssen kommer” tävlar i den första av torsdagens två semifinaler och i kategorin sång. Orkestern har också skaffat sig ett bandnamn inför detta: Världens bästa och mest ödmjuka revyorkester i Falköping AB. Finalen är på lördag.

– Vi räknar med att vinna, så är det. Vi har ju aldrig gjort något sånt här tidigare. Vi siktar högt, det är lika bra att gå in med full kraft och mycket ödmjukhet, eller lite. Bara köra på.

Teaterboven har revy senare i år också och den tycker orkestern förstås att alla ska gå och se.

Kommer ni ha något eget nummer där också?

– Det vet man aldrig. Det blir alltid en glad överraskning, säger Joakim.

– Inte ens revygänget vet om vad vi ska göra förrän de sista dagarna före premiären, förklarar Jimmy.

”Ryssen kommer” från förra årets revy med Teaterboven i Falköping är med i Revy-SM som i år avgörs i Kalmar. Tävlar gör orkestern, det vill säga Jimmy Laakso, Joakim Kanon, Andreas Larsson och Mattias Jarlhed. Men utan instrument, musiken är förinspelad och killarna sjunger - och dansar.

– Det började med OS i Sotji då Pussy Riot (rysk punkgrupp) fick stryk av staten och kapitalet. Jag tycker att Rysslands syn på lika värde är skit, så då började jag att kika lite på en text om detta, berättar Jimmy Laakso som kom med idén.

– Själva numret går ut på att ryssarna kommer hit och så ska svenska försvaret, litet som det är, försöka mota bort dem. Stoppa en invasion helt enkelt. Då kan man antingen skrämma bort dem med löften om människors lika värde eller tala om för dem att de också får vara här, men då får de ändra på sig, säger Joakim Kanon.

– Så det är några tunga bitar som vi drar i: Homosexualitet, lika värde och vårt eget försvar som vi driver lite med, säger Jimmy.

– Allt är ju minst lika aktuellt i dag som när numret skrevs, konstaterar Joakim.

”Ryssen kommer” tävlar i den första av torsdagens två semifinaler och i kategorin sång. Orkestern har också skaffat sig ett bandnamn inför detta: Världens bästa och mest ödmjuka revyorkester i Falköping AB. Finalen är på lördag.

– Vi räknar med att vinna, så är det. Vi har ju aldrig gjort något sånt här tidigare. Vi siktar högt, det är lika bra att gå in med full kraft och mycket ödmjukhet, eller lite. Bara köra på.

Teaterboven har revy senare i år också och den tycker orkestern förstås att alla ska gå och se.

Kommer ni ha något eget nummer där också?

– Det vet man aldrig. Det blir alltid en glad överraskning, säger Joakim.

– Inte ens revygänget vet om vad vi ska göra förrän de sista dagarna före premiären, förklarar Jimmy.