07 sep 2015 06:00

07 sep 2015 06:00

Foto: Jesper Sydhagen

Cyklister besteg berget

Tre Berg gick över Mösseberg

Linjeloppet i cykeltävlingen Tre Berg passerade Falköping. Såväl elitåkare som motionärer kämpade sig uppför Mösseberg, loppets första stora utmaning.

Tusentals cyklister besteg Mösseberg under söndagsförmiddagen. Längs Scheelegatan hade åskådare samlats för att följa loppet på nära håll. Inom en timme efter starten i Skara hade de första cyklisterna kommit fram till berget genom Falköping. Vid stigningens början var elittäten samlad i klunga.

– Det som var förvånande var att det sprack upp på vägen uppför berget, säger Kristian Wejshag, grundare och ägare av Tre Berg.

Marcus först

Först upp var Marcus Fåglum Karlsson som hade dragit ifrån. Den starka insatsen gav honom därmed loppets första bergspris.

Stigningen blev till nerförsbacke efter att Bredablick hade rundats. Vägen nerför Scheelegatan gick för cyklisterna i hög fart. Vissa missade vänstersvängen in på Jakobsbergsgatan och enstaka lätta krascher inträffade i kurvan.

Återhämtning i depån

Efter att eliten hade klarat av Mösseberg och kört i riktning mot Billingen kom motionärerna. På Bredablicks parkering började då service- och vätskedepån nyttjas. Den blev välbesökt och många tog god tid på sig för återhämtning innan de fortsatte färden.

Tusentals cyklister besteg Mösseberg under söndagsförmiddagen. Längs Scheelegatan hade åskådare samlats för att följa loppet på nära håll. Inom en timme efter starten i Skara hade de första cyklisterna kommit fram till berget genom Falköping. Vid stigningens början var elittäten samlad i klunga.

– Det som var förvånande var att det sprack upp på vägen uppför berget, säger Kristian Wejshag, grundare och ägare av Tre Berg.

Marcus först

Först upp var Marcus Fåglum Karlsson som hade dragit ifrån. Den starka insatsen gav honom därmed loppets första bergspris.

Stigningen blev till nerförsbacke efter att Bredablick hade rundats. Vägen nerför Scheelegatan gick för cyklisterna i hög fart. Vissa missade vänstersvängen in på Jakobsbergsgatan och enstaka lätta krascher inträffade i kurvan.

Återhämtning i depån

Efter att eliten hade klarat av Mösseberg och kört i riktning mot Billingen kom motionärerna. På Bredablicks parkering började då service- och vätskedepån nyttjas. Den blev välbesökt och många tog god tid på sig för återhämtning innan de fortsatte färden.

  • Jesper Sydhagen