09 sep 2015 09:30

09 sep 2015 16:59

Två män misstänkta för stort antal stölder

Häktades på tisdagen

Två män, varav en från Falköping, har häktats misstänkta för ett stort antal stölder i Falköping. Brotten ska framför allt ha skett i somras.

Åklagaren Sabina Halvarsson vid åklagarkammaren i Skövde begärde på tisdagen de två männen, en 44-åring från Falköping och en 43-åring från Småland, häktade på sannolika skäl misstänkta för sammanlagt 21 olika brott. Hon anser att de två ska häktas eftersom det annars finns risk att de undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen och åklagaren anser också att finns risk för att de på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Det handlar om stölder, grova stölder, ett par fall av förberedelse till stölder och ett par fall av häleri.

Flertalet av brotten ska enligt åklagaren ha skett under sommaren på olika adresser i Falköping.

Männen greps natten till i söndags och anhölls några timmar senare.

Häktningsförhandlingar mot de två männen hålls på onsdagseftermiddagen i Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Båda häktades på sannolika skäl misstänkta för brotten. Åtal ska vara väckt senast den 23 september.

SLA har sökt åklagaren Sabina Halvarsson, dock utan framgång.

Åklagaren Sabina Halvarsson vid åklagarkammaren i Skövde begärde på tisdagen de två männen, en 44-åring från Falköping och en 43-åring från Småland, häktade på sannolika skäl misstänkta för sammanlagt 21 olika brott. Hon anser att de två ska häktas eftersom det annars finns risk att de undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen och åklagaren anser också att finns risk för att de på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Det handlar om stölder, grova stölder, ett par fall av förberedelse till stölder och ett par fall av häleri.

Flertalet av brotten ska enligt åklagaren ha skett under sommaren på olika adresser i Falköping.

Männen greps natten till i söndags och anhölls några timmar senare.

Häktningsförhandlingar mot de två männen hålls på onsdagseftermiddagen i Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Båda häktades på sannolika skäl misstänkta för brotten. Åtal ska vara väckt senast den 23 september.

SLA har sökt åklagaren Sabina Halvarsson, dock utan framgång.