10 okt 2015 06:00

10 okt 2015 06:00

Tio om psykisk ohälsa

PSYKIATRIVECKAN: Digert föreläsningsprogram på årets upplaga

Självskadebeteende, självmordsförsök och förlossningsdepressioner. Det är flera exempel på psykisk ohälsa som flera föreläsare vill bekämpa under årets psykiatrivecka i Falköping.

Dragplåster är bland andra simmerskan Emma Igelström och Pelle ”Mr Tourette” Sandstrak.

Under fyra dagar, 19-22 oktober, blir det tio föreläsningar med olika inriktningar. Martin Sandborg vill skapa en social acceptans kring depressioner. Gert Olsson berättar om knep för att uppnå lycka. En av frågeställningarna är hur sköter vi om våra psykiska hygienrutiner?

Hur ska man förhålla sig till stress och press? Det berättar David Andersson om som är transformativ coach. Om sambandet mellan kost, motion och sömn vet gymnasielärare Mårten Orebrand mer om. Ytterligare inslag är tips på hur man bemöter någon som skadar sig själv eller har panikångest.

Föreläsningarna är gratis och förlagda till Ållebergsgymnasiet och Sjukhuset Falköping. Moderator är Annelie Jäderholm. Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Ållebergsgymnasiet, Västra Götalandsregionen, (H)järnkoll och kommunen.

Dragplåster är bland andra simmerskan Emma Igelström och Pelle ”Mr Tourette” Sandstrak.

Under fyra dagar, 19-22 oktober, blir det tio föreläsningar med olika inriktningar. Martin Sandborg vill skapa en social acceptans kring depressioner. Gert Olsson berättar om knep för att uppnå lycka. En av frågeställningarna är hur sköter vi om våra psykiska hygienrutiner?

Hur ska man förhålla sig till stress och press? Det berättar David Andersson om som är transformativ coach. Om sambandet mellan kost, motion och sömn vet gymnasielärare Mårten Orebrand mer om. Ytterligare inslag är tips på hur man bemöter någon som skadar sig själv eller har panikångest.

Föreläsningarna är gratis och förlagda till Ållebergsgymnasiet och Sjukhuset Falköping. Moderator är Annelie Jäderholm. Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Ållebergsgymnasiet, Västra Götalandsregionen, (H)järnkoll och kommunen.

  • Rikard Jansson