12 okt 2015 06:00

12 okt 2015 06:00

Tomtar gör tidigt intåg

Julen har börjat på Falbygdens ost

För julmarknaden på Falbygdens osteria är det 25-årsjubileum. Besökarna kom i mängder vid öppnandet i lördags.
Julprylarna har börjat plockas fram, men maten är fortfarande i centrum.
– Osten är huvudnumret, säger butikschefen Anders Roos.

Den 10/10 klockan 10.00 har en speciell betydelse på Falbygdens osteria. Då öppnar julmarknaden, och så även i år.

Att det är populärt tydliggjordes av den stora mängden besökare under dagen, och inte minst eftersom man började köa redan kvart i sju.

– Det är en tradition bland barnfamiljer, att träffa tomten, säger Anders Roos.

Redan julstämning

Dagen till ära bjöds på glögg vid ingången. Teaterboven var på plats för att sjunga och spela.

Här finns ett brett utbud för hela familjen.

Juldelen lockar naturligtvis och butiken drar dem som vill ha en kulinarisk upplevelse. I restaurangen serverades samtidigt en stor buffé.

Barnen kunde skriva önskelistor i tomteboet och lämna dem till tomten personligen. Han gestaltades av Birger Lundell från Herrljunga, som utsetts genom en tävling på Facebook.

Högsäsongen är här

Julsäsongen är viktig för Falbygdens ost. Nästan femtio procent av årsförsäljningen händer då. Besökarna kommer långväga för att köpa mat och presenter. Redan nu, trots att det är långt kvar till jul.

– Här blir det en grej. De som är här gillar ju julen. Om man inte gillar julen väljer man någon annanstans att åka.

Stora valmöjligheter

Butiken bjuder på ett stort utbud. Ostdisken mäter hela 25 meter och erbjuder många sorter. Vanligt förekommande är de olika ostarna som injicerats med päroncognac, whiskey och brännvin, en specialitet för Falbygdens ost. Kunskap och smakprover är något som kunderna uppskattar.

– Det viktigaste när man kommer hit är att vi ska kunna. Vi är experter på ost.

Övriga produkter kompletterar ostarna. Delikatesserna omfattar storsäljare som enbärsdricka och saltgurka. Den stämningsfulla inredning hör till affärskonceptet.

– Vi bygger mycket på att det ska vara hemtrevligt, mysigt. Det ska vara nostalgi.

Den 10/10 klockan 10.00 har en speciell betydelse på Falbygdens osteria. Då öppnar julmarknaden, och så även i år.

Att det är populärt tydliggjordes av den stora mängden besökare under dagen, och inte minst eftersom man började köa redan kvart i sju.

– Det är en tradition bland barnfamiljer, att träffa tomten, säger Anders Roos.

Redan julstämning

Dagen till ära bjöds på glögg vid ingången. Teaterboven var på plats för att sjunga och spela.

Här finns ett brett utbud för hela familjen.

Juldelen lockar naturligtvis och butiken drar dem som vill ha en kulinarisk upplevelse. I restaurangen serverades samtidigt en stor buffé.

Barnen kunde skriva önskelistor i tomteboet och lämna dem till tomten personligen. Han gestaltades av Birger Lundell från Herrljunga, som utsetts genom en tävling på Facebook.

Högsäsongen är här

Julsäsongen är viktig för Falbygdens ost. Nästan femtio procent av årsförsäljningen händer då. Besökarna kommer långväga för att köpa mat och presenter. Redan nu, trots att det är långt kvar till jul.

– Här blir det en grej. De som är här gillar ju julen. Om man inte gillar julen väljer man någon annanstans att åka.

Stora valmöjligheter

Butiken bjuder på ett stort utbud. Ostdisken mäter hela 25 meter och erbjuder många sorter. Vanligt förekommande är de olika ostarna som injicerats med päroncognac, whiskey och brännvin, en specialitet för Falbygdens ost. Kunskap och smakprover är något som kunderna uppskattar.

– Det viktigaste när man kommer hit är att vi ska kunna. Vi är experter på ost.

Övriga produkter kompletterar ostarna. Delikatesserna omfattar storsäljare som enbärsdricka och saltgurka. Den stämningsfulla inredning hör till affärskonceptet.

– Vi bygger mycket på att det ska vara hemtrevligt, mysigt. Det ska vara nostalgi.

  • Jesper Sydhagen